Könyvelők figyelem! Ezt irassátok alá az ügyfelekkel ha nem akarnak útnyilvántartást vezetni!

2018.08.11.

 

Ha te is könyvelő vagy, biztosan neked is tele van az a bizonyos hócipőd azokkal a vállalkozókkal, akik nem hajlandóak elkészíteni a saját útnyilvántartásukat. Márpedig köztudott, hogy NAV-álló útnyilvántartást a vállalkozó kizárólag saját maga tud készíteni, ezt mégis sokan tőled várják el!

Az ügyfeled vidáman furikázik a céges autójával, időnként elrak egy-egy tankolási vagy partnerszámlát, majd hónap végén ezeket büszkén átnyújtja neked, hogy készíts belőlük útnyilvántartást. Hiába magyarázod neki, hogy az átadott hiányos számlákból – nem kis munkával – összetákolt útnyilvántartás-szerű dokumentum nem állja ki a NAV-ellenőrzést, hiszen nem felel meg a valóságnak.

A törvénynek megfelelő, NAV-álló útnyilvántartás elkészítése a könyvelő részéről ezekből az adatokból nemcsak nehéz, hanem egyenesen lehetetlen…

Jön a NAV-ellenőrzés, a vállalkozó pedig ujjal mutogat rád, mintha te végeznéd hibásan a munkád, holott előre jelezted mi lenne a helyes módja az útnyilvántartás elkészítésének, és mivel jár az, ha nem teszi meg a szükséges lépéseket.

Nálad is odáig fajult már a sztori, hogy nem vagy hajlandó olyan ügyfelet elvállalni, akinek útnyilvántartásra van szüksége, amennyiben ezt nem kész magának megcsinálni?

Van egy jobb ötletünk!

Irass alá az ügyféllel egy felelősség elismerő nyilatkozatot, miszerint az útnyilvántartás elkészítése kizárólag az ő, mint vállalkozó feladata és felelőssége!

Ezen dokumentum sablonját el is készítettük számodra! Töltsd le itt az aláíratandó sablont, és oszd meg könyvelő ismerőseiddel is!

Abban az esetben pedig, ha kifogások keresésébe kezdenének, mutasd meg nekik ezt videót, milyen egyszerű is a RoadRecorddal havi 7 perc alatt elkészíteni az útnyilvántartásukat!

Hasznos lehet számukra ez a blogbejegyzés is, ami megmutatja milyen rafinált módszereket alkalmaz a NAV az útnyilvántartások ellenőrzésére.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog