Komplex, integrált rendszert akarok!

Egyre többször fogalmazódik meg érdeklődőinktől az az elvárás, hogy egy szoftver kezeljen MINDENT ami egy cég életében előfordul, többek közt ne kelljen többször, több programban ugyanazokat az adatokat felvenni, módosítani, továbbá egy ugyanazon adatokkal dolgozzon minden rendszer: számlázás, raktárkészlet, útnyilvántartás, bér, stb.

Az igény teljesen jogos.

Igen, haladni kell e felé, de el kell hogy keserítsem olvasóimat: még azok a multi cégek sem tudták ezt megvalósítani maguknak, akik hozzánk képest kifogyhatatlan pénztárcával rendelkeznek, nem egy ilyen helyen láttam már azt, hogy 5-10 programmal dolgoznak egyszerre egy munkaállomáson.

Mi ennek az oka?

Nagyon egyszerű: a fejlesztő cégek nem tudnak sikeresen az élet minden területére egyformán jól koncentrálni (még akkor sem, ha ezt hirdetik magukról, vagy termékpalettájukon majdnem mindenféle szoftver szerepel), kénytelenek pozicionálni magukat, kiválasztani egy jól körülhatárolható területet, és abban a legjobbnak lenni (mi is ezt tesszük az útnyilvántartással, nincs más termékünk csak ez).

Pár helyen láttam már, hogy erőlködnek, ez rendszerint kudarccal és / vagy hatalmas költséggel jár.

Pár éve egy jónevű cégnek mutattam be a programunkat. Az ügyvezető elégedetten bólogatott: "Ákos, nagyon jó ez a program, de csak akkor érdekel, ha a meglévő egységes rendszerünkbe be tudják integrálni, nem akarok több programot, csak egyet amit kezelek."

Mivel nem tudtam (és nem is éri meg) ezt biztostíani Neki, elköszöntünk.

2 év múlva jött a telefon, hogy akkor jó lesz így is a program…

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 029
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog