Ki fizeti a cégautóadót?

"A cégautóadó megfizetésére elsődlegesen a személygépkocsi tulajdonosa kötelezett, ha a tulajdonos és az üzembentartó (üzemeltető) személye eltér, akkor pedig az üzembentartó (üzemeltető). Ugyanakkor ha a használat átengedésére nem az üzembentartó, hanem a tulajdonos jogosult, és ezt a tényt az üzembentartó kifizető okirattal tudja bizonyítani, a tulajdonost terheli az adókötelezettség."

Így szól a törvény. De aki szeretné megspórolni a cégautó adó 75%-át, az útnyilvántartást vezet… erről most írtam is egy jó bevezető oldalt, érdemes elolvasni.

Cégvezetők figyelem! A tapasztalatunk az, hogy – nagyon kevés kivétellel – a legtöbb cégnek érdemes lenne átállni az útnyilvántartásra, de a (legtöbb) könyvelő lustasága / hozzá nem értése VAGY a cég alkalmazottainak egyéni érdeke miatt ez infó el sem jut a döntéshozóhoz!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
26 527
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog