Képernyőkép =/= képernyőfotó telefonnal!

Ügyfélszolgálatunk során többször előfordul, hogy bekérünk egy képernyőképet annak érdekében, hogy könnyebben segíthessünk.

Amikor először kaptunk képernyőfotót telefonnal készítve, akkor azt hittük, hogy csak egyedi eset, de most csináltam egy gyors statisztikát amiből kiderült, hogy az esetek 66%-ben ez történik! :)

Az egy dolog, hogy ezeknek fele használhatatlan, amúgy meg most komolyan: 2014-ben egy képernyőkép elküldése komoly kihívás az üzleti életben?

Arról ne is beszéljünk, hogy az esetek 10%-ban mi magyarázzuk el, hogyan kell egy emailhez fájlt csatolni… Ők hogy érvényesülnek az üzleti életben, hogy adnak pl. egy árajánlatot?

2014-07-26 19.44.50

Nekem ez megfejthetetlen, sajnálom.

Na, de hogy adjak ma valamit a világnak, íme a módszer, hogyan kell képernyőképet készíteni – és nem, nem kell word doksiba azt berakni, elég elküldeni csak a képet is! :)

Windows operációs rendszerhez leírás itt

Mac OS X rendszer: Shift + Cmd + 4, egérrel ki kell jelölni a területet, majd a kép az íróasztalra mentődik.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
26 526
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog