Így szigorítja a NAV a behajtást

A kormány bejelentette a megszorító intézkedések részeként, hogy “…a NAV hatékonyabbá és gyorsabbá teszi a kintlévőségeinek behajtását…”

Nézzük, hogyan megy ez egy élő példán keresztül, itt van mindjárt az enyém:

4 évvel ezelőtt a régi könyvelőm elbénázott valamit (Ő szerinte nyilván én vagyok a hibás – de mindegy), ezért keletkezett egy kis összegű büntetésünk. Idáig rendben.

Az egymásra mutogatások tüzében a mai napig nem derült ki hogyan, de mi azt nem fizettük be (nálam ilyen tudatosan kizárt), ezért szépen lett belőle – kamatos kamattal – 834.000 Ft-os tartozás! (Most üldözi Viktor az uzsorásokat vagy sem? :) )

Annak rendje és módja szerint beadtuk a kérelmet, hogy legalább a brutál kamatokat (vagy egy részét) engedjék már el vagy valami…

…ugye az ember ilyenkor komótosan ül a babérjain és várja a választ, hogy mi a döntés.

De nem így a NAV!

Lassan, de működik a gépezet, egyik nap arra keltem, hogy inkasszózták a bankszámlámról az összeget, ergó megkaptam a választ, hogy menjek a sunyiba.

Papír csak utánajárásra és rá 3 héttel kaptam, amiben leírták, hogy a cégminősítésünk anyagi oldalról kiváló, ezért nincs kegyelem. Mellesleg a döntés kiértesítéséig nem inkasszózhattak volna, de ezen már ki sem akad az ember…

Gondolom ez az eljárás azért van, mert rengeteg a behajthatatlan dolguk (nem találják a céget, tulajdonost, nincs már pénz a számlájukon, stb.) és megörültek, hogy itt egy balek aki még nem csődöltette be a cégét inkasszó előtt, hát lecsaptak teljes szigorral…

…így szeretlek én Téged, Magyarország!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 029
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog