Így savazzák a RoadRecord marketingjét egyes érdeklődőink

3 havonta egyszer azért betalál egy ilyen:

index“Tisztelt Tarr Péter Úr,

köszönöm (automata) levelét és azonnali hívását. (Ja nem, utóbbit nem köszönöm, teljesen felesleges).

A RoadRecord szoftverre nincs szükségem. Az 1 Eurós telefon appok, 25 dolláros öröklicences navigációk, az ingyenes egyszerű és évi 12ezer Forintos fullextrás számlázó szoftverek, továbbá a havi 9 Eurós Adobe Photoshop+Lightroom szoftverek korában (melyek nem kevés pénzt képesek termelni) egy egyszerű útnyilvántartóért huszonX-ezer forintos éves előfizetés mellett nincs szükségem.

Évi 15ezerért a lebutítottra sem. Rejtegetik az árukat a weboldalon, mert tudják, hogy olyan drága, hogy a látogatók döntő többsége azonnal távozna az oldalról, ha meglátná. Emiatt inkább magyarázatok, marketingszövegek és blogbejegyzések tucatjaiban rágják a felhasználó szájába, hogy miért nem az ár az elsődleges, és hogy mennyire jó a havi 1700 Ft-os költség autónként.

Ha valaki mégis kér árat, azt rögtön felhívják (ez úgy veszi ki magát, hogy próbálják menteni a menthetőt élőszóban). Ez terhes az embereknek. Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki nem vágyik egy hidegkontakt hívásra csak azért mert szeretett volna megtudni egy árat. Akkor sem, ha erre levélben előre figyelmeztetik. Az a minimum, hogy odatesznek egy gombot (Kér-e telefonos tanácsadást?) az ajánlatkérő űrlapra.

De inkább azt javasolnám, hogy vigyék le az áraikat legalább a felére, 5500 ügyfél helyett kaszáljanak be 20ezret és nem kell a weboldalon magyarázkodni és hidegkontakt hívásokat bonyolítani. Pláne úgy, hogy az AppStore-ban nekem speciel ez volt az egyetlen útnyilvántartó szoftver, amit a kereső kidobott, tehát konkurencia sem nagyon van ezek szerint.

Gondolom most azt válaszolná nekem, hogy mennyi munka van egy ilyen szoftver elkészítésében és fenntartásában. Elhiszem. De gondoljon bele mennyi munka van a fent említett appok és szoftverek (navigáció, Photoshop…) tervezésében és fenntartásában. Mégis 5-10ezer Forintért tudják kínálni a szolgáltatásukat.

Ez csak egy jótanács, vagy megfogadja vagy nem. Kérem ne hívjon és írnia is felesleges, nem akarok vitába bocsátkozni, csak elküldtem a véleményem.”

Milyen igaza lenne az Úrnak, ha útnyilvántartó programból is annyit lehetne eladni (Magyarországon), mint Adobe termékekből világszerte! :)

Amíg viszont az útnyilvántartás réspiac marad akár a fent említett számlázókhoz képest is, addig nem fog csökkenni az ár, sőt.

Mert abban viszont igaza van, hogy az előállítás mindkét esetben nagyságrendileg ugyanannyi… :(

Az unortodox marketingtevékenységünket pedig engedelmével folytatnánk tovább, mert úgy néz ki, hogy nem járunk rossz úton! :)

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog