Hogyan lehet a 4-es verzióból az 5-ösbe exportálni az adatokat?

Mivel az új verzióban található integrált térkép az egész ország területén házszám részletességű, más rendszerben dolgozik benne a program, teljesen más számítási metódus tartozik hozzá!

Ennek okán a két verzió sajnos nem átjárható, mivel szinte minden művelet partnerekhez van kötve! A tankolások és egyéb adatok szintén partnerekhez vannak kötve, tehát ez sem oldható meg hiba nélkül, ezért nem is fejlesztettünk ez irányban, emiatt nem lehet átvinni az összes adatot az új verzióba, csak a partner-adatbázist lehet a lent leírtak alapján átmenteni. 

Az alábbiakban olvashat a célállomások új programba történő átviteli lehetőségéről:

A 4-es program legújabb, v4.7.0.58-as verziójában már lehetőség van a térképen rögzített adatok oly módú exportálására, hogy az az 5-ös verzió számára nagy pontossággal importálható!

A megoldáshoz kérem frissítse a 4-es programot a Beállítások menüpont Frissítések fülén található Program frissítése gombbal! Ezt követően a Távolságok menüpontban megjelenik egy CSV Export gomb, melynek megnyomásával létrejön az 5-ös verzió számára könnyedén importálható partner adatbázis (C:\RoadRecord\RRCSV mappában fogja megtalálni).

Ez a funkció is csak egy segítség, a Magellánban feltöltött adatok más tematika alapján vannak rögzítve (egy sorban az összes címadat). Igyekeztek a fejlesztők egy olyan export-lehetőséget létrehozni, amely szét tudja bontani a címadatokat az 5-ös verzió számára megfelelő, oszlopos elrendezésre, de adódhat olyan eset is, amikor ez a bevitt adatok alapján nem lehetséges, ezért manuális javításra, rögzítésre is készülni kell!

A másik lehetőség, hogy egy meglévő excel-partnercímlistából importálja be az adatokat a felhasználói kézikönyvebn leírtak szerint!

A nagyobb hatékonyság érdekében kérem töltse le az 5-ös program oktatóvideóját és a felhasználói kézikönyvet!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
26 817
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog