Hogyan harcolok az üzemanyagár ellen? Nem körlevéllel…

Pofátlanság már amit művelnek velünk: miközben olyan videókat, TV-műsorokat látni, hogy az olajtermelő aranyifjak a sivatagban kabrió Rolls-Royce-al versenyeznek a tevék ellen jó dolgukban, és egyetlen aggodalmuk, hogyan hitessék el a világgal, hogy fogy az olaj, miként emelhetik magasabbra az olaj árát.

Úgy néz ki, hogy sikerült Nekik a feladat, mert bármi történik a világban, azonnal azzal riogatnak, hogy ez mennyire veszélyezteti a világ olajellátását, és azonnal X %-ot emelni kell az olaj árán, mert különben jaj…

Persze mindenkori kormányunk is mintha szívesen kokettálna ezzel az eszközzel, minél magasabb az ár, annál nagyobb az adóhaszon.


"Menni mindig kell" – gondolják Ők, és ebben sajnos igazuk van. Ezzel a jelszóval akármeddig emelhetik az árakat, az emberek meg fogják venni az üzemanyagot.

De nem én!

Elegem lett ugyanis abból, hogy hülyének néznek. Habár én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy (még) meg tudom venni az ennél drágább üzemanyagot is – csak éppen nem vagyok hajlandó…!

A városi forgalom enyhüléséből már komolyan érezhető, hogy már most vannak, akik nem akarják, de főleg nem tudják megvenni az üzemanyagot, ezért nem kocsival mennek.

Persze az külön sajnálatos dolog, hogy sokaknak már állásuk sincs, ezért nincs is hová menniük reggelente…

Hogyan küzdök a benzinár ellen?

  • elhatároztam, hogy 1 naptári hónapban egyszer vagyok hajlandó teletankolni az autót, ezt az üzemanyagot be kell tudni osztani úgy, hogy elég legyen. Ha nem elég – nem megyünk többet abban a hónapban. A februári beosztás olyan jól sikerült, hogy még maradt is fél tank… :)
  • tudatosan meg kell tervezni, hogy mikor-hova megy az ember, úgy kell szervezni a hetet, a hónapot, hogy az egymáshoz közel eső dolgokat egy úttal el tudjam intézni, ez időben is előnyös
  • nem akkor és oda megyek amikorra hívnak, hanem akkor megyek amikor nekem jó (nem én úszok az árral, ússzon az aki hív)
  • szerencsére a városba ritkán kell bejárnom, de kétszer meggondolom, hogy bemegyek-e, és ha igen, akkor egy dologért sosem
  • amikor csak lehet, otthonról dolgozom. Isten megteremtette az internetet, a virtuális irodát, a felhő alkalmazásokat, én pedig a MiniCRM-et. Így teljesértékűen tudok céget vezetni munkaidőm 50%-ában otthonról is
  • amikor autózom, akkor lassabban vezetek. Egyrészt megúszom így a másodlagos adóztatást – traffipax -, másrészt Spanyolországban is 110-re csökkentették a sebességhatárt az autópályákon a magas üzemanyagár miatt…
  • vonattal járok, amikor csak lehet. Nemcsak olcsóbb, de gyorsabb is, lehet közben dolgozni, és egyáltalán nem olyan gáz, mint ahogy azt sokan mondják. Sőt, nekem kifejezett pozitív csalódás. Jegyet is mindig veszek, mert azt is illik. És tudod mi a legjobb az egészben? Élvezem. Ismét fiatalnak érzem magam a sok iskolába tartó fiatal közt. :)
  • tavasztól őszig kerékpárral fogok bejárni dolgozni. Tiszta haszon – ez teljesen ingyen van -, és még az egészségemet is védem a sporttal. Irodánkban van fürdőszoba, pikk-pakk lefürdök reggel, és frissen kezdem a napot.

Nagyjából ennyi. Nekem bejött, sokkal kivitelezhetőbbnek és hasznosabbnak tartom, mint azt, amikor időnként kapok egy körlevelet, hogy "ne tankolj ezen a napon", meg "ne tankolj itt meg ott", és "mutassuk meg, hogy…", stb.

Ezekkel a körlevelekkel mit értünk el idáig? Semmit. Ezekkel ugyanazt csináljuk, mint többségünk az életben: várjuk a sült galambot, az sosem jön el, viszont az olajtársaságok jót röhögnek rajtunk.

Rajtam nem fognak röhögni! Szervezd át hozzám hasonlóan egy kicsit az életed, figyeld meg, hogy ez nem is lesz olyan nehéz, és közben pedig – velem együtt – röhögj RAJTUK!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 017
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog