Hogyan érinti az útnyilvántartásodat az új autópálya matrica rendszer?

Úgy tűnik, hogy idéntől szinte mindenkinek kell rendelkeznie valamilyen éves autópálya matricával, legyen az idő- vagy területalapú.

Nyilván lesznek olyanok is, akik nem fizetik meg az idejüket, és a különböző, ingyenes utakon közlekednek tovább (ha tudnak).

Elmondhatjuk, hogy többé-kevésbé ez az új szitu átírja az autózási szokásokat is – mennyire érinti ez az útnyilvántartást?

Érdemes most átgondolni, hogy az eddigi, 2 partner közti távolság az új rendszer (szokások) fényében változik-e, és ha igen, akkor azt manuálisan át kell írni útnyilvántartásunkban.

index

A jó hír az, hogy a RoadRecord útnyilvántartó program felhasználóit minimálisan érinti ez (mert ugye megvették már az idejüket a programmal), míg a más módszerrel való útnyilvántartás vagy kiküldetési rendelvény elkészítésekor el lehet most szórakozni pár órát a távolságok újraírásával.

A RoadRecord térképe a kezdetektől tudatosan és következetesen a 2 pont közötti legrövidebb utat számolja, hiszen ez az egyetlen távolság, amibe garantáltan nem tud belekötni a NAV egy ellenőrzéskor – és végül is ez az igazi cél, igaz?

Vannak, akik a Google vagy más online térképszolgáltatás segítségével írják be a távolságokat – de figyelem – míg a mi térképünk számítása útnyilvántartásra optimalizált, addig más térképek (legtöbbször) aktuális forgalom alapján útvonaltervezésre valók, melyből következik, hogy más-más távolságok fognak kijönni attól függően, hogy mikor számoltatjuk a távolságokat!

Tetszik érteni a (nagy) különbséget?

Természetesen előfordul, hogy valaki nem a legrövidebb úton, hanem valami miatt más úton közelíti meg rendszeresen az adott partnerét, így 1-2 távolság eltér a mi általunk ajánlottól, ilyenkor természetesen programunkban lehetőség van megadni egyedi, fixen rögzített távolságot is, akár különbözőt az oda- vagy visszaútra (Térkép ›› Partnerek karbantartása ›› Térképkorrekció)!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog