Igaz sztori 2005-ből: Hogyan akarták megakadályozni a RoadRecord indulását?

"Ákos, elegem van a webeseimből, lecserélem Őket, mert úgy kell kihúzni belőlük az új trendeket, nem maguktól ajánlják azokat"- panaszkodott egyik Ügyfelem nemrég.

"Ennyi az összes probléma velük? Szerintem tedd össze a kezedet, elmesélem, hányan akartak keresztbe tenni a RoadRecord indulásának 2005-ben!" – válaszoltam.

Mintha valakik nagyon nem akarták volna, hogy a RoadRecord elinduljon, figyelj:

Amikor még nagyon gyerekcipőben volt a program, akkor még csak a rendszergazda cégem egyik aloldalán szerepelt kezdetleges termékként. Már akkor megvolt az egyedi előnye – a térképes távolságszámítás -, de még nem volt igazán híre a programnak.

Mígnem meg nem született egy vezető újság cikke, ahol egy igazán aspiráns – magát újságírónak nevező – csitri írt egy olyan cikket az útnyilvántartó programokról, aminek a lényege az volt, hogy az összes programmal készített bizonylat tartalma kvázi hamis, különösen egy úgynevezett RoadRunner (akkor még így hívtuk) programé, mert az tudja ezt a legjobban emulálni. A dícséret jól esett, a hamis vád nem. Majdnem perig fajult a dolog, aztán eldugtak egy kiigazítást a lapjukban, és lezárult ugyan a sztori, de nekem egy kicsit elment a kedvem az ügytől, nem hiányzott, hogy ilyen támadásokkal jöjjön egyszer az APEH is.

Egy hirtelen ötlettől fogva "bevizsgáltattuk" a programot velük, és írásban áldását adták a programra, így visszajött a kedvem.

Ideje volt egy önálló cégnek, önálló weblapnak az immár RoadRecord néven futó projektnek, meg is bíztunk egy neves(?) webes céget a tervezéssel, kivitelezéssel. Egész nyáron dolgoztunk a projekten, aztán a megbeszélt kivitelezési határidő napján(!) jött egy telefon, hogy Ők mégsem vállalnák ezt, magyarázat nem volt, csak lerakta a telefont.

Erős anyázás után magamhoz tértem, és gőzerővel kerestem másik céget.

Ők boldogan vállalták, de szerintem az üzletkötő annyira kezdő lehetett, hogy alaposan alábecsülte az általam elvártakat, és az előző telefonhoz hasonló módon egyik pillanatról a másikra máig megmagyarázhatatlan és felfoghatatlan stílusban kezdett el fenyegetőzni a cégvezető (máig sem tudom miért és mi jogon), aztán ugyanezzel a huszárvágással egyszer csak kész lett a várt weblap.

Az értékesítést ez nagyon megdobta, pár hónap után a szezon közepén egy eltévedt telefonból derült ki, hogy az üzemeltető cég üzleti profilt vált és nem tudja tovább üzemeltetni a weblapom. Normál esetben ez sima szerverváltást jelentett volna, csakhogy ez a weblap olyan egyedi technikával volt megírva, ami másnak az  országban nem volt.

Magyarul úgy kellett újraíratnom az egész weblapot, hogy a legnagyobb forgalom közepén nem tudhattam, hogy melyik pillanatban lövik ki alólam a rendszert – korábbiak tekintetében minden megtörténhetett volna minden következmény nélkül -, ráadásul nem is lett volna ebben az esetben mit leklónozni… nem egyszerű volt akkor az idegállapotom.

Nagy nehezen elkészült az új weblap, ezzel a kálvária véget is ért volna, ha a jó nevű cég meg nem szűnik 1,5 év múlva… azóta saját szerveren, saját programozóval üzemelek.

Még mindig úgy érzed, hogy rossz a webesed? :)

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 029
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog