Új tankolás / töltés felvitele Lista nézetben

Kategória:

Ha számodra ez a nézet a kényelmesebb, a Naptár nézetben jobb oldalon felül a  gombra kattintva válts Lista nézetre! Később ugyanitt láthatod majd a mobil alkalmazásban rögzített tankolásokat is.

Kattints a  jelre azon a napon, amelyre tankolást szeretnél rögzíteni!

Értelemszerűen töltsd ki az adatokat!

Állítsd be az időpontot a nyilak segítségével, vagy a számokra kattintva írd be az értéket, majd kattints a gombra!

A legördülő menüből válaszd ki a listából a töltőállomást (akár újat is hozzáadhatsz a Új töltőállomás felvitele lehetőséggel)! A találati lista szűkítéséhez kezdd el begépelni a töltőállomás nevét!

Add meg az üzemagyag mennyiségét!
tankolás felvitele RoadRecord

Az Autók menüpontban megadott valós fogyasztási érték alapján kiszámoljuk, ebből a mennyiségből mekkora utat tehettél meg az előző tankoláshoz képest (ha aktuálisan mindig teletankolod az autót). Természetesen ettől eltérő érték is lehet a tényleges, hiszen a használattól függően (pl sok város vagy autópálya volt épp) két tankolás között is lehet eltérő az autó fogyasztása. Az autóhoz tartozó legelső tankolásnál ez az érték irreleváns, hiszen még nincs mihez viszonyítani. A számított megtehető utat és kilométeróra állást jobb oldalon kiírjuk.

Írd be a számított, vagy a tényleges Megtett út hosszát vagy a Kilométeróra állást!
Ez a két mező hatással van egymásra, ha az egyiket kitöltöd, a rendszer kiszámolja a másik értéket.

A pontos útnyilvántartásért javasoljuk, hogy minden tankolásnál jegyezd fel a konkrét óraállást, és ezt írd be a programba is, felülírva ezzel a program által kalkulált értéket!

NAV-álló útnyilvántartás tankolás felvitele

Add meg az összeget!
tankolás felvitele lista nézetben

Ha úgy rögzítesz tankolást, hogy időben már van utána felrögzítve legalább egy üzemanyagtöltés (visszamenőleg), akkor a tankolás felvitelénél választhatsz, hogy a későbbi hóvégi- és tankoláskori kilométeróra állásokat az újonnan rögzített tankolás adatai alapján újraszámolja a program vagy a korábban felvitt óraállásokat változatlanul hagyja. Így használd!


Tipp: ezt a lehetőséget akkor kapcsold ki, ha már az aktuális nyilvántartásodat naprakészen készíted, de visszamenőleges is kell rögzítened. Így az aktuális útnyilvántartások változatlanok maradnak.

Ha minden adatot kitöltöttél, kattints a Mentés gombra!

A Mentés és új gombbal azonnal rögzítheted a további tankolásokat is!

A Tankolások / Töltések listanézetében ezután láthatod, mely napokra rögzítettél eddig tankolásokat.
RoadRecord online útnyilvántartó tankolás rögzítése

A rendszer ellenőrzi, hogy életszerű tankolási adatokat adtál-e meg és figyelmeztet, ha irreálisnak tűnnek az adatok (ha a tankolás összege több 35.000 Ft, mennyisége pedig több mint 70 l).

tankolás felvitele RoadRecord Online

Ha valósak az adatok, akkor kattints az  Igen gombra, ha szeretnéd javítani, akkor pedig a Nem gombra.

Előző Tankolás / Töltés törlése Naptár nézetben
Következő Tankolás / Töltés módosítása Lista nézetben

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések