Kiegészítés Lista nézetben

Kategória:

Ha számodra ez a nézet a kényelmesebb, Naptár nézetben a felső összesítő sorban, jobb oldalon lenyíló menüben a gombra kattintva válts Lista nézetre!

lista nezet valtas
Kattints a  jelre azon a napon, amelyre új utazást szeretnél rögzíteni, vagy a ikonra azon a napon, amelyre további utazást szeretnél rögzíteni az előzőleg rögzített Fix utakon kívül!
magan-utak-vegl-7A részletező ablak bal oldalán kattints a  lehetőségre, vagy használd a billentyűkombinációt! Az Autók menüpontban Alapértelmezett napi indulás / érkezés mezőben beállított pontot automatikusan kitöltjük első és utolsó állomásként is. A legördülő menüből válaszd ki a listából a meglátogatott partneredet (akár újat is hozzáadhatsz a +Új partner felvitele lehetőséggel)! A találati lista szűkítéséhez kezdd el begépelni a partnered nevét!

Így bekerül a partner a látogatási listába, a kiszámított távolság, valamint a hozzá rendelt Utazás célja is megjelenik, ebbe a mezőbe kattintva (vagy tab billentyűvel továbblépve) másikat is választhatsz, vagy akár újat is megadhatsz hozzá! (Magánautó esetében figyelj, hogy csak üzleti utakat, tehát csak üzleti utazási célt adj meg!)
Amennyiben éppen teljesen más útvonalon közlekedtél, szükség esetén a távolságot is felülírhatod esetileg a megfelelő mezőbe kattintva.

Ha további partnerek látogatását is rögzítenéd, a lehetőségre kattintva (vagy tab billenytűvel továbblépve) tudsz új sort nyitni az előző alá, és kiválasztani a megfelelőt.

A lehetőséggel tudsz a listába már meglévő alá vagy fölé új sort beszúrni, a opcióval pedig akár át is rendezheted a meglévők sorrendjét. A ikonra kattintva tudsz sort törölni.

A partnerek egymáshoz mért távolságadatait értelemszerűen mindig azonnal frissítjük, bármilyen újat szúrsz is be, vagy változtatod a látogatási sorrendet.

Lehetőséged van olyan napra is további utakat beszúrni, melyekre korábban Fix utakat rögzítettél. Ilyenkor a Fix utak szürkével jelennek meg, helyettük nem tudsz másik pontot kiválasztani, de ki tudod egészíteni beszúrással, illetve a sorrend, vagy a távolságadat is módosítható.
Miután minden látogatást kitöltöttél, szükség esetén jobb oldalon felül állítsd át a kiküldetés kezdeti és végidőpontját, majd kattints a Mentés gombra!
Választhatod azt a lehetőséget is, hogy a naptárban  itt közvetlenül egy új napot választasz, vagy a gombbal az előző, illetve a  gombbal a következő napra lépsz! A bevitt adatokat ilyenkor automatikusan mentjük, nem szükséges külön a Mentés gombra kattintanod!

Az alsó összesítőben folyamatosan nyomon követheted, éppen hogy áll a teljes hónapra (és az adott napon is) a megtett távolság és az elszámolható összköltség.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel