Fix utak felvitele

Mire vagy kíváncsi?

Kategória:

Naptár nézet

A Fix utak / Mobil app menüpont naptár nézetében látható, mely napokat jelölted meg előzőleg szabadnapként a Munka-és szabadnapok oldalon, a korábban rögzített tankolások is megjelennek.

Itt tudod felvinni azokat az utakat, amelyeket mindenképpen szerepeltetni szeretnél útnyilvántartásodban.

Később ugyanitt láthatod majd a mobil alkalmazásban rögzített látogatásokat és a Napi állandó utakat is. (Ha a Kezdő km óra állása és dátuma oldalon hó közbeni napot adtál meg, a naptár ezt megelőző időszakra nem is fog látszani.)

Kattints duplán arra a napra, amelyre utazást szeretnél rögzíteni!

Lista nézet

Ha számodra ez a nézet a kényelmesebb, Naptár nézetben a felső összesítő sorban, jobb oldalon lenyíló menüben a gombra kattintva válts Lista nézetre!

Vidd fel azokat az utakat, amelyeket mindenképpen szerepeltetni szeretnél útnyilvántartásodban.

A korábban rögzített tankolások is megjelennek. Később ugyanitt láthatod majd a mobil alkalmazásban rögzített látogatásokat és a Napi állandó utakat is.

Kattints a  jelre azon a napon, amelyre utazást szeretnél rögzíteni, vagy a ikonra, ha tankolás mellé vennél fel utakat!

A részletező ablak bal oldalán kattints a  jelre! Az Autók menüpontban Alapértelmezett napi indulás / érkezés mezőben beállított pontot automatikusan kitöltjük első és utolsó állomásként is. Valamint a rögzített tankolások is megjelennek. Ha az előző napon nem az Alapértelmezett érkezési helyen végeztél, akkor az előző napi utolsó pont lesz a napi első állomás. A legördülő menüből válaszd ki a listából a meglátogatott partneredet! (Akár újat is hozzáadhatsz a Új partner felvitele lehetőséggel.) A találati lista szűkítéséhez kezdd el begépelni a partnered nevét!

Így bekerül a partner a látogatási listába, a hozzá rendelt Utazás célja is megjelenik. Ebbe a mezőbe kattintva (vagy tab billenytűvel továbblépve) másikat is választhatsz, vagy akár újat is megadhatsz hozzá! Ha magán utazási célt választasz, ezt külön láthatod a jelölőmezőben is. Figyelj oda, ez fogja meghatározni, hogy az adott pont látogatásánál (és onnan távozásnál is) céges vagy magánútként számoljon-e a program!

A tankolás, mint utazási cél semleges.

Ez azt jelenti, hogy amennyiben az adott napra tankolást rögzítesz, az út típusa az előtte és utána szereplő utazási célnak megfelelően alakul. Ha előtte és utána egyaránt céges utazási cél szerepel céges útnak. Ha pedig vagy előtte vagy utána magán utazási cél szerepel magán útnak számít. (A törvény szerint magán partnertől indulva, és magán partnerhez érkezve minden esetben magán úttal kell számolni.)
Ha további partnerek látogatását is rögzítenéd, ajelre kattintva (vagy tab billenytűvel továbblépve) tudsz új sort nyitni az előző alá, és kiválasztani a megfelelőt.

A lehetőséggel tudsz a listába már meglévő alá vagy fölé új sort beszúrni, a opcióval pedig akár át is rendezheted a meglévők sorrendjét. A ikonra kattintva tudsz sort törölni. Új autó átvételekor értelemszerűen a nap elejéről, vagy ha több napos távollét esetén az elejéről vagy a végéről töröld az alapértelmezett indulási / érkezési pontot.

Miután minden látogatást kitöltöttél, kattints a Mentés gombra!
Választhatod azt a lehetőséget is, hogy a naptárban  itt közvetlenül egy új napot választasz, vagy a  gombbal az előző, illetve a  gombbal a következő napra lépsz! A bevitt adatokat ilyenkor automatikusan mentjük, nem szükséges külön a Mentés gombra kattintanod!

A Fix utak naptárnézetében ezután láthatod, mely napokra rögzítettél eddig utakat.

Következő Fix utak módosítása

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések