Aki abból él, hogy vasárnap zárva tart

house-md-tv-series-everybody-lies-quotes

“- Jó napot kívánok, Barazsy Ákos vagyok, és De Dietrich mosogatógéppel kapcsolatban lenne problémám, szeretnék műszaki segítséget kérni

– (Szőke női hang) Jó napot kívánok! Sajnos De Dietrich készülékekkel mi nem foglalkozunk, alkatrészünk sincs hozzá, sajnos nem tudok segíteni.

– Ne haragudjon, de ezt 2 hete egy kollégájukkal egy másik ügyből kifolyólag már eljátszottuk, és Önök a forgalmazók, tehát Önöknek kell a szervizelést és az alkatrészellátást biztosítaniuk – Önök a szerviz

– Én csak azt mondtam, hogy helyszínre nem tudunk küldeni senkit – mert nincs rá kapacitásunk -, így helyszínen nem javítunk, így nem tudunk helyszínen szervizelni De Dietrich-et sem.

–  Ne mondja már, nem azt mondta, hogy helyszínen nem tudnak javítani, hanem egyáltalán! Nem ugyanaz.

– Jó, akkor mi a probléma, tudok segíteni?

– Ne haragudjon, de egy perccel ezelőtt még azt sem tudta, hogy foglalkoznak a De Dietrich-el, nem lehetne, hogy kapcsol nekem egy kompetens személyt – egy szervizest -, akivel érdemben tudok beszélgetni a problémáról?

– Sajnos nem tudok senkit kapcsolni, mert nincs bent egy szervizes sem.

– Ez hogy lehet? Hétfő 10 óra van, hol vannak a szervizesek? Ha helyszíni javítást nem vállalnak, és bent sincsenek a szervizesek, akkor hol vannak?

– Nem azt mondtam, hogy helyszínen nem vállalunk, csak… csak… De Dietrich-et nem vállalunk helyszínen! Visszahívjuk, jóóóó?”

Eltelt egy hét, persze nem hívtak vissza. Én viszont hívtam egy rendes szerelőt.

Nem volt olcsó, de a problémámra megoldást nyújtott – és nem az időmet meg az idegeimet húzta tovább…

X X X

A cím margójára, mert úgy vettem észre, nem mindenki ismeri ezt a mondást: Én is úgy ismerkedtem meg vele, hogy még középiskolában az elektronika tanárunk mondta annak, aki (épp) hülye volt: “Ha magának boltja lenne, abból élne, hogy vasárnap zárva tart”, azaz ha dolgozik, akkor csak veszteséget termel.

Tetszett a cikk?Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog