Google-n és facebook-on hirdetsz? Megszívtad.

Derült égből villámcsapásként érkezett a hír, hogy mégis érint minket kisvállalkozókat a reklámadó: magyarul még drágábban hirdetünk mostantól!

Kedves, nem?

Most jelentették be, hogy “soha nem látott mértékben fogják a kisvállalkozókat segíteni” – kösz, de ha ilyenekre gondolt, akkor inkább ne segítsen a kormány…

Most figyelj! Tudod milyen besorolású ez az adó? Nem hiszed el!

A „nem a vállalkozás érdekében felmerülő egyes költségek” felsorolása között találod! Hirdetés. Cégnek. Nem a cég érdekében. Érted…

index

A lényeg, hogy mivel a Google és Facebbok nem fog nyilatkozni nekünk (főleg nem minden egyes számlánál), hogy van-e reklámadó fizetési kötelezettségük, ezért a nyilatkozat hiánya miatt, Te mint megrendelő leszel a másodlagos adóalany.

Összesítve havi 2,5 M Ft-ig (csak azok a reklámktgek tartoznak ide, amelyekre nincs nyilatkozatod) nem keletkezik adófizetési kötelezettséged. Felette a különbözet 20%-a lesz az adó, amit a számla kézhezvételét követő hóban kell bevallani, megfizetni.

Plusz van egy szankció ebben az esetben a társasági adóban, és ez érint Téged is. Igaz, hogy számvitelileg elszámolhattad ezt a reklámköltséget, de a társasági adó alapját meg kell növelned vele.

Ráadásul reklámadó nyilvántartást kell vezetned, mert ellenőrzéskor bármikor kérheti a NAV.

Megkerestem levélben pár napja a Google-t, de az 1 napra ígért válaszuk azóta sem jött meg…

Forrás: reklámadó.hu

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
26 831
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog