Utak importálása külső adatforrásból

Készíts elvárás szerinti útnyilvántartást már meglévő útjaid listájából!

Ha

  • autódban gyári GPS rögzíti az útjaidat (pl. Volvo, Mercedes, BMW),
  • utólag beépített GPS járműkövetési rendszerrel rendelkezel (pl. FLEETware, HolAzAuto, WebEye vagy Eflotta),
  • használsz valamilyen útnyilvántartó programot (pl. Kulcs-Soft: Kulcs-Autó, AXEL PRO útnyilvántartó, RoadRegister),
  • Excelben manuálisan vezeted útjaidat,
  • vagy számlázó programot használsz (pl. szamlazz.hu, Billingo, BillCity vagy Kulcs-Számla)

az azt jelenti, már rendelkezel egy listával az adott hónapban megtett útjaidról.

Ez a lista jó alap lehet a minden jogszabálynak megfelelő, elvárás szerinti és NAV-álló útnyilvántartás elkészítéséhez, javításához, ellenőrzéséhez.

Erre jelent megoldást a RoadRecord Online útnyilvántartó program Fix utak importjának funkciója. A külső forrásból kiexportált útjaidat tartalmazó Excel fájlt a programba beimportálva lehetségessé válik a gyors és könnyed szerkesztés.

1. Az összevonás: Ha külső eszközöd működéséből adódóan egy utat két külön útként tüntetett fel meglévő útnyilvántartásod, programunkba feltöltve ezek az utak összevonhatóak.

2. A szétválasztás: Az előző esethez hasonlóan olyan is előfordul, hogy több út helyett az általad eddig használt eszköz összevon olyanokat, melyek esetleg egymáshoz túl közel fekszenek, mégis külön partnerlátogatásnak számítanak. Ekkor programunk lehetőséget biztosít ezen tévesen összekapcsolt pontok szétválasztására.

3. A kiegészítés: A legtöbb GPS nyomkövetésen alapuló rendszer nem alkalmas a partnernevek rögzítésére, amely pedig a NAV által előírt követelmény.

4. A kategorizálás: szintén törvény által előírt kötelezettség a megtett utak magán- illetve üzleti céljának feltüntetése. Ezen kötelezettség a RoadRecord Online útnyilvántartó használatával teljesíthető.

5. A pontosítás: Előírás szerint utazási célt kell társítani a megtett utakhoz. Ha ez bármilyen okból hiányzik, útnyilvántartó programunkban ez is pótolható.

6. A hiánypótlás: Ha útjaid rögzítése valamilyen okból nem indult el vagy megszakadt a RoadRecord Online-ban manuálisan, vagy az útajánlás funkciónk segítségével automatikusan pótolhatók ezek az elveszettnek hitt utak.

7. A javítás: a fentiekben leírt esetleges hibákból adódóan az elvárás szerinti céges/magánutak arányának kijavítása.

8. Az elemzés: Előfordulhat, hogy valamilyen eddig nem említett okból hiányos a kézben lévő útnyilvántartás. Ekkor a program megmutatja és 70 féle logikai ütközést is vizsgálva ajánlást tesz, honnan és mennyi út/tankolás hiányzik a NAV-álló útnyilvántartáshoz.

A Fix utak importja funkciónkkal mostantól nem kell kétszer dolgoznod!

A fix utak importálása funkció részletes leírása itt.

RoadRecord mobilapp iPhone és Android alkalmazással is rögzítheted az útjaidat, tankolásokat és a hóvégi km óra állásaidat! Ezeket később szerkesztheted a
számítógépeden is.
 Bővebben
Apple App store
Google Play store