Ezért ne tárold a kocsikulcsot a fal mellett

2017.11.30.

 

Új módszert fejlesztettek ki a rafinált autótolvajok a “kulcs nélküli” indítórendszerű autók eltulajdonítására. A módszer az elektromos indítás megtévesztésén alapszik.

A trükkös tolvajok két jeladóval érkeznek a tett helyszínére, az egyik jeladóval megállnak a kocsi mellett, míg a másikkal a ház közvetlen közelébe mennek. Ha a tulajdonos a kocsikulcsokat a bejárathoz, vagy bármilyen egyéb külső falhoz közel tartja, a kettes számú jeladó képes felismerni, és továbbsugározni az egyes számú jeladónak a jelet.
Az kocsi mellett levő egyes számú jeladó pedig továbbsugározza a kocsinak, amitől a kocsi úgy érzékeli, mintha a kulcs mellette lenne, és minden további nélkül kinyílik.

A trükk természetesen csak a “kulcs nélküli” rendszereknél működik (nem kell kulcsot bedugni az autó indításához, elég ha a zsebünkben van a kulcs), általában luxusautók esetében, de a történet pikatériáját pontosan ez a tény adja. Hiszen a luxusautók esetében a maximális biztonságra, és lophatatlanságra törekednek, és míg a fejlesztők valószínűleg azon fáradoztak, hogy minél bonyolultabb legyen a jel, a feltörhetetlenség érdekében, a leleményes tolvajok máshonnan közelítették meg a helyzetet, és túljártak a fejlesztők eszén.

 

Mi ebből a tanulság?

Az, hogy nem mindig onnan ér minket a támadás, ahonnan számítunk rá, hiszen támadóink egészen másfajta logika alapján gondolkodhatnak… ezen kívül persze az is, hogy ne tartsuk a fal közelében a jeladós kocsikulcsainkat!

 

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog