“Ez marha jó, de túl drága!”

Általában ezt a választ szoktam kapni, amikor válaszol valaki arra a (automata, psszt!) levelemre, “hogy éppen most hallottam munkatársamtól, hogy nem veszi meg a programunkat…”.

Néha szoktam válaszolni is a kérdésekre, hogy “értem, de mennyivel kerül többe, mint amire Ön gondolt?”.

Félreértés ne essék, ez nem azt jelenti, hogy belemennék bármilyen áralkuba, vagy azon gondolkodnék, hogy Magyarország legjobb útnyilvántartó programját ennél olcsóbban kéne adni, csak tudni szeretném az emberek realitását.

A legtöbb esetben nagy kuss van, nem válaszolnak semmit. Egyszerűen nem tudják a saját idejük árát meghatározni! Döbbenet.

Néha persze kapok olyan választ, hogy a mostani ár töredékéért megvenné, de az komolytalan, nem tartozunk egy súlycsoportba. Felejtős.

Persze vannak olyanok is, akik kijelentik, hogy “Ő a vevő” ezért Ő diktál, és különben is a programunk már kész van és nekem csak plusz bevétel bármennyiért is adom Neki, mert ha nem fogadom el az “ajánlatát”, akkor tuti máshol vesz, és akkor bukom még azt a keveset is.

Na, ezeket szoktam elküldeni a búsba, ha valamit nagyon rosszul tolerálok, az a zsarolás vagy az ahhoz közeli állapot.

Persze a legtöbben kérdés nélkül is odaírják az első válaszukba, hogy “ha olcsóbb lenne a program, akkor megvenném”.

Aha… nehogy beleessen valaki ebbe a hibába! Csak a profitja úszna el…

Elárulok egy titkot: sok hónappal ezelőtt megcsináltuk a tesztet.

Mindenféle bejelentés nélkül, totál csöndben levittük az árat a felére, és megnéztük, hogy mennyivel vesznek többen. Így volt az ár 2 hónapig.

Az eredmény?

Semmivel sem vettek többet!

Szóval erről ennyit, az emberek nem tudják mit akarnak.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
26 545
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog