Ez a vezetéstechnikai fogás szó szerint életet ment

Az alábbi videó alapvetően attól kéne, hogy érdekes legyen, hogy mi történik akkor, ha nagy sebességgel elütsz egy szarvast.

Hozza is amit kell, de nekem nagyon felkeltette a figyelmemet az a rész, amikor a kamerás autó észreveszi, hogy előtte vészhelyzet alakult ki – és még a szarvasvér is beteríti a szélvédőt -, akkor Ő milyen nyugodtan, és profi módon áll meg!

Szerintem átlag vezető simán elrántotta volna a kormányt (és onnantól kontrollálatlanul sodródik akármerre az autó), míg Ő higgadtan lassít, szigorúan egyenesben tartva az autót, holott azt hinnénk, hogy épp így menne bele az előtte lévőbe!

Még akár ez is előfordulhatott volna, de valószínűleg még így is kisebb a sérülésveszély mint akkor, amikor nem vagyunk urai a helyzetnek.

Azt észrevetted, hogy pont ugyanígy tett az előtte menő autó is ami elgázolta a szarvast?

Úgy tűnik, hogy a profik így csinálják, még meg is mondja a videó végén, hogy “You did the right thing” – szóval tanuljuk el ezt a vészhelyzeti technikát, életet menthet!

Mondjuk én életemben egyszer voltam hasonló helyzetben, amikor ösztönösen egyenesben tartva a kocsit kerültünk el egy végzetesnek tűnő balesetet (ezúton áldom az ösztöneimet és mostantól tudatosan is tartom egyenesben ha megint adódik ilyesmi), a sors fintora, hogy az is egy Porsche volt és a sebesség is csak kicsit volt lassabb a német autópályán…

… a Porsche nem az enyém volt – de szeretnék egyet -, úgyhogy aki még nem tette, gyorsan jöjjön és vegyen RoadRecord-ot! :)

Tetszett a cikk?



Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog