Ez a tipp megduplázhatja a 2014-es évedet

Szabályok felállítása és betartása, ellenőrzőlista, automatizmus.

Talán ez a 3 legfontosabb dolog amit a siker kulcsának neveznék meg.

Pontosabban szerintem ezek nélkül nincs – vagy csak igen keserű – a siker.

Ezek azok, melyeket mi itt a cégnél a céges működéshez évek óta fejlesztünk és karbantartunk, és bizony ugyanezek, melyeket nagyon hiányolok a magyar cégek működésében.

index

Van, hogy fogyasztóként szenvedek ezek hiányától.

Van, hogy a (potenciális) vevőim fejében látom a káoszt és megrémülök: belőlük kell megélnünk.

Te is belőlük élsz.

Azt viszont sokszor nem tudom, hogy ezek a cégek miből élnek – ha nálunk fele akkora káosz lenne, már rég becsukhattunk volna.

Aztán be is csuknak – persze sosem Ők a hibásak, hanem a “körülmények”. Ők sosem értették, hogy mi az, hogy “szabály” és azt betartani.

Egy amerikai ismerősömtől azt hallottam, hogy ott nem létezik, hogy az üzleti tevékenységeket ne ellenőrzőlisták vegyék körül. A legapróbb részletekig mindent körüljárnak, mert majd az éles szolgáltatásban az emberi tényező épp elég meglepetést fog tartogatni – elég lesz azokat lekezelni -, ezek mellé nem fér be több hiba!

Ilyen egyszerű ez.

Sok példát sorolhatnék, de hogy ne hazudtoljam meg magam: aki például excelben / papíron szenved az útnyilvántartásával, az jövőre váltsa ki az idejét / álmát programmal. Ilyesmik.

Legyen ez egy olyan bejegyzés, amin azért gondolkodsz el (ha sikeresnek érzed Magad – ha nem), hogy a 2014-es éved jobb legyen. Megéri.

Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 010
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog