Értékesítői telefonos sztorik: mikor vedd fel a telefont és mikor ne

Tudni kell, hogy amikor nálunk valaki érdeklődik az útnyilvántartó programunk iránt, akkor kis idő múlva felhívjuk,mégis hogyan áll a teszteléssel, van-e kérdése stb.

Ezt előre jelezzük is, hogy érdeklődőnk felkészülhessen a hívásra… persze van olyan, amikor valaki “úgy készül fel”, hogy a telefonszámunkat beállítja a telefonján, hogy ki se csörögjön (kivel is tol ki igazából?) – de szerencsére a többség jó néven veszi a minőségi értékesítést.

Persze van olyan is, hogy valaki felveszi a telefont és amint meghallja, hogy mi keressük, akkor “tárgyaláson vagyok, most nem érek rá, majd visszahívom…!” – ha nem tud beszélni, akkor minek veszi fel?

Ezeken jót szoktunk mulatni, persze az ilyen visszahívások száma 5% alatti… ilyenkor azt is szívesen elmagyaráznánk pár “érdeklődőnek”, hogy

“Figyelj!

Ha tudsz beszélni ›› felveszed a telefont.

Ha nem tudsz beszélni ›› nem veszed fel a telefont.”

index

De ugye mi jól nevelt értékesítők vagyunk és ilyet nem csinálunk, legfeljebb egy főnök-blogger elvetemült elméjében születik ilyen gondolat…

Kedvenc sztorim, hogy egyszer hívtam valakit – nem vette fel.

5 perc múlva visszahívott – akkor pedig én beszéltem, így csak 5 perc múlva tudtam visszahívni amikor pedig valamiért Ő nem vette fel…

Ez a kergetőzés ment – írd és mondd – 35 percen keresztül, amikor végre sikerült egymást elérnünk, de amint meghallotta, hogy miért keresem, “elnézést egy tárgyaláson vagyok, nem tudok beszélni”.

Ja, hihető. :)

Tetszett a cikk?



Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 010
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog