Ellenség a kapuknál – vagy már be is jutott a cégedbe!?

Egy cégvezető számára nincs szívet melengetőbb annál, mint amikor kiderül, hogy egy korábbi alkalmazottja meglopta, nem igaz?

3873_21

A napokban éppen én helyettesítettem Péter kollégámat – így nálam csörgött ki az ügyfélszolgálati telefon -, ahol egy Hölgy érdeklődött egy olyan, 5 éve nem nálunk dolgozó értékesítő kollégáról, aki ezúton bukott le, hogy visszaélve a belső rendszerünkben lévő dolgozói jogával – és kihasználva az ilyen visszaéléseket megakadályozó ellenőrző rendszerünk egy hiányosságát (amit azóta többedmagával pótoltunk) – bizony volt, hogy zsebre dolgozott…

Talán épp ennek a biztonsági rendszernek köszönhető, hogy (eddig) csak 3 esetben derült ki a turpissága – ami az ügyfélszámunkhoz képest elhanyagolható -, de azért csak elmorzsoltam felé gondolatban pár “miatyánkot”.

Értékesítőként nem az útnyilvántartó programunkat promotálta – hanem saját szolgáltatását -, miszerint a RoadRecord-dal majd Ő elkészíti az “ügyfél” útnyilvántartását helyettük (erre mindenki kapható, nem? :) ) és excelben szállította a végeredményt.

Így a többletszolgáltatással emelt bevétel az Ő zsebébe landolt – nem a cégébe -, de azért természetesen kifizettette a “sikertelen” ügyféllátogatás költségét is velem… jópofa nem?

Bíróságon viszont jól fog jönni, hogy erről még szerződést is írt az ügyfelekkel és Áfásat is adott… :)

Mindezt csak azért írtam le, hogy cégvezetőtársaim figyelmét felhívjam arra, hogy bizony sokszor “az ellenfél legtöbbször belül van, holott mindig kint keressük”, amellett, hogy tiszteletemet rovom le a becsületes munkavállalók előtt.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog