Eljött az online számlázás és útnyilvántartás ideje

2020.06.09.

2020. július 1-jén életbe lépő, kiterjesztett online adatszolgáltatási kötelezettség minden belföldi adóalanyra vonatkozni fog. A NAV felé történő adattovábbítás minden olyan esetben kötelező lesz, amikor a belföldi adóalany másik belföldi adóalany részére, az áfatörvény szabályai szerint belföldön teljesített ügyletről állít ki számlát.

Azoknak a cégeknek, egyéni vállalkozóknak vagy éppen alapítványoknak, akik eddig még nem tették meg, első lépésként mindenképpen regisztrálniuk kell a NAV online rendszerében.

Második lépésként érdemes egy olyan online számlázó programot választani, ami összekapcsolható a NAV rendszerével.

online számlázás online útnyilvántartás

A NAV regisztráció és az online számlázás első lépései talán ismeretlenek lesznek, bonyolultnak tűnnek. Később azonban már minden válllakozás a digitalizáció előnyeit fogja csak látni. A folyamatok gyorsabbak, olcsóbbak lesznek (pl.: megszűnik a nyomtatási és postaköltség) és az online számla akár járványhelyzet okozta nehézségekre is megoldást jelenthet.

Ezek az előnyök az online programok együttes használatával és automatizálásokkal még tovább fokozhatóak. Egyre több idő szabadulhat fel, amit fontos, bevételszerző tevékenységeire fordíthat a vállalkozás, így versenyképesebbé válhat.

A kézi számlázáshoz hasonlóan a kézzel vagy Excel fájlban készülő útnyilvántartás is rengeteg időt és energiát emésztett fel eddig.

A RoadRecord Online útnyilvántartó programmal azonban havonta csupán 7 perc alatt elkészíthető a minden elvárásnak megfelelő, NAV-álló útnyilvántartás vagy kiküldetési rendelvény. Nincsenek többé végeláthatatlan távolságszámítások és ellenőrzések!

A mobil app segítségével szinte gyerekjáték az útnyilvántartás vezetése. Menet közben, akár automatikusan rögzülnek az utak, majd hónap végén az asztali böngészőben megnyitható programban a szükséges kiegészítés vagy módosítás után már nyomtatható is a bizonylatot. Ráadásul online programmal a visszamenőleges útnyilvántartás is lényegesen gyorsabb és egyszerűbb.

Az online számlázót és az online útnyilvántartót együtt használva, őket összekötve a számlázóban felvitt adatokból egy mozdulattal elkészülhet a NAV-álló útnyilvántartás vagy kiküldetési rendelvény.

Ügyfeleink tapasztalata szerint az online programok használata növeli a hatékonyságot, csökkenti a munkafolyamatokra szánt időt és a költségeket. Így versenyelőnyt jelent azokkal a válllakozásokkal szemben, akik még ellenállnak a digitalizációnak.

 

Hasonló bejegyzések

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
23 177
Olvasók száma
2023első számúüzleti influenszere