Egyre kevesebb könyvelő vállalja át az útnyilvántartás vezetését

Az utóbbi időkben megszaporodott az olyan érdeklődőink száma, akik azzal kezdték, hogy “kéne valami jó útnyilvántartó program, mert a könyvelőm már nem vállalja, és Önöket ajánlotta”.

images

Én már évek óta írom itt a blogban, hogy értem én, hogy az nagyon kényelmes az Ügyfélnek, hogy a “könyvelő majd megoldja” valahogyan, de a könyvelők ezek szerint kezdtek rájönni, hogy ezért a legtöbb esetben pénzt nem tudtak elkérni – ezért nem ruháztak be semmilyen programba -, így pedig tényleg szívás útnyilvántartást gyártani az ügyfélnek.

Szó szerint gyártani, mert általában a könyvelők csak azt tudják, hogy “mennyit kéne leköltségelni”, maximum látják a számlákból, hogy merre vannak az ügyfelek, aztán annyi.

Ebből próbálnak meg valamit összerakni, az ügyfél nem is tudja, hogy milyen utakat számol el a NAV felé, a könyvelő meg persze azt nem tudja, hogy mik az igazi utak, ebből aztán könnyen kijön, hogy egy ellenőrzést mennyire állnának ki az ilyen “csak a fiókba, mutatónak szánt” bizonylatok.

Nem meglepő, hogy egyre több, anyagi felelősséggel is bíró könyvelő intett be az ügyfelének és passzolta vissza a kérdést.

Persze ezt nem bánjuk, mert elkötelezettek vagyunk a minél jobb minőségű útnyilvántartások elkészülése mellett, melyet rengeteg fejlesztésünk is támogat – többek közt az iOS, Android és WP8 mobil alkalmazások nagyon népszerűek – és tényleg játék az útnyilvántartás velük…

… nem véletlen, hogy utolsó statisztikánk szerint Ügyfeleink 87%-a nemcsak megvette, hanem használja is a programunkat!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
26 526
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog