Egy laza mozdulattal törlik a céged adószámát, ha…

Ezt akkor olvasd el nagyon figyelmesen, ha a céged székhelyét még nem jelölted meg cégtáblával. Tegyük fel, az adóhatóság küld egy levelet Neked, de a postás nem kézbesíti, mert nem találja a cégtáblát. Két sikertelen próbálkozás után visszamegy a levél “ismeretlen helyre költözött” vagy “nem kereste” megjegyzéssel. Erre két adóhatósági alkalmazott hóna alá kapja az aktatáskáját, és elballag a székhelyedre. (Reménykedj benne, hogy ezt meg is teszik, és nem csak beírják a jegyzőkönyvbe, hogy ott jártak, és a céget nem találták, hiszen van izgalmasabb program is, mint megtalálhatatlan cégeket keresni.) Ha találnak ott cégtáblát, akkor megúsztad. Ha nem, akkor visszamennek az irodába, befűzik az ánégyest, és meg is fejlécezik: “Adószám felfüggesztése”.

Ezek után a dolgok szinte maguktól történnek. A céged adószáma bekerül ebbe az adatbázisba, és ha pár héten belül nem jelentkezel, és nem tudod visszaszerezni az adószámod, akkor game over: törlik. Márpedig jó esélyed van rá, hogy ne értesülj a történtekről, hiszen cégtábla hiányábn az adóhatóság számára elérhetetlen vagy. Honnan is tudnád, hogy épp felkerültél a halállistára?

Ha pedig törölték az adószámod, akkor attól a perctől kezdve a céged által kiadott számlák érvénytelenek, elszámolhatatlanok, azok áfája visszaigényelhetetlen. Sok-sok kört kell futni, hogy újra dolgozni tudj, nem kevés pénzedbe fog ez kerülni, de ami mindennél jobban fáj: az ügyfeleid soha nem fogják Neked elfelejteni, hogy egy ilyen hiba miatt kellett az adóhivatalba járniuk ellenőrzésre (az érvénytelennek vett számlák miatt).

Hogyan tudod mindezt megelőzni?

Nagyon egyszerűen: használj cégtáblát! Minden vállalkozás köteles a székhelyét cégtáblával megjelölni. A cégtábla méretét és anyagát tekintve különösebb megkötések nincsenek. Egyetlen követelmény, hogy kibírja a természeti erők behatásait – vagyis a laminált A/4-es papírlap nem a legideálisabb megoldás. Célszerű úgy elhelyezni, hogy már az utcáról jól lehessen látni – vagyis társasházban, irodaházban az utcafrontra néző bejárat mellé mindenképpen érdemes kitenni egyet. Ezen célszerű megjelölni, hogy a cég egész pontosan hol is található (melyik emelet, melyik ajtó). Tudod, hogy a postás, meg az aktatáskás emberek odataláljanak.

Ez akkor lehet igazán fontos Neked, ha a céged székhelye nem ugyanott van, mint ahol egyébként a vevőid fogadod.

Cégtáblát egyébként az egyik igen kedves ügyfelünktől – Bélyegző Expressz – is rendelhetsz, ráadásul elképesztő egyszerűen, nagyjából 2 perc alatt. Direkt készítettek egy olyan sablont (kettőt is), amely nem túl nagy, nem ormótlan, de már bőven elég nagy ahhoz, hogy Te a cégtáblával kapcsolatos teendőidnek eleget tehess. Ráadásul ez a méret már elég feltűnő is, de nem ormótlan.

Csak kattints ide, és szerkeszd meg tényleg 2 perc alatt. Ráadásul most 2012. október 25. éjfélig) 1500,- forint kedvezménnyel rendelhetsz – RoadRecord Magazin olvasóként! Csak írd be a megrendeléskor a “Különleges megjegyzés” vagy “Fontos üzenet, megjegyzés a megrendeléshez” rovatba, hogy “Kérem a RoadRecord 1500,- Ft-os kedvezményét a cégtábla árából.”

FIGYELEM! Az áruház nem fogja automatikusan levonni az 1500,- Ft kedvezményt, de természetesen a számlán már az 1500,- forinttal alacsonyabb ár fog szerepelni, ez lesz a termék ára.

Kattints ide a cégtábla megrendeléséhez! >>>

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
26 527
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog