Csillagháborús terv Magyar vs. Ausztrál módra

Véletlen egybeesés volt, hogy éppen az index cikkét olvastam, “Készül Pintér csillagháborús terve” címmel, amikor Ausztráliában élő barátomtól kaptam egy üzenetet: “Kultúrországban így működik! :)”.

Ekkor még nem tudhattam az összefüggést, de hamar kontrasztba került 2 dolog: míg az index cikkében azt olvastam, hogy “balesetmegelőzési okokból kell beszerezni még 525 traffipaxot” – tudjuk mit jelent: kell a lé – addig szembesültem egy olyan ország eljárásával ami tényleg ezt a célt szolgálja!

sw
Barátom ugyanis gyorshajtott Sydney-ben, de nem büntetőlevelet kapott – hanem egy figyelmeztetést -, amiben közlik a gyorshajtás adatait, ÉS felhívják a figyelmet arra, hogy a gyorshajtás milyen veszélyeket rejteget magában és kérik, hogy változtassa meg vezetési magatartását!

Végül leírják, hogy a traffipax hogyan véd embereket Ausztrál módra (büntetés helyett felvilágosítással többek közt – csak végső esetben van büntetés), és hogy a halálos áldozatok száma 67%-al, a balesetek száma pedig 29%-al csökkent a kamera hatására egy bizonyos szakaszon.

A levél elolvasható angolul itt.

Érzed a különbséget? :)

Nálunk mikor lesz ilyen – büntetés előtt?

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 017
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog