Céges autóra kiküldetési rendelvény vagy útnyilvántartás kell?

Egyik Ügyfelünk azzal keresett meg minket, hogyan lehet kiküldetési rendelvényt készíteni a lízingelt cégautójára.

Még jó, hogy a RoadRecord útnyilvántartó kézen fogja a felhasználóit – és nem engedi hülyeséget csinálni -, mert így legalább kiderült, hogy a könyvelő hibás elvárása nem teljesíthető, és tisztáztuk, hogy céges autóra útnyilvántartás kell.

decisions-making

Amúgy egyszerű a képlet: minden magánautóra kiküldetési rendelvény kell (kivétel az egyéni vállalkozó, ahol útnyilvántartás), céges személyautókra pedig egyértelműen útnyilvántartás!

Nem ez az első eset, hogy a könyvelők / Ügyfelek felcserélik a fogalmakat, valaki azt sem tudja megmondani, kinek a nevén van az autó! :)

Érdemes a forgalmit ellenőrizni, mert bizony láttunk olyat, hogy valaki évekig becsületesen, de rosszul készíti a bizonylatát ilyen miatt… nem örült, hogy újra kellett írnia mindent!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog