Céges autó lízing ÁFA kalkulátor: számold ki, mennyivel jársz jobban!

2019.02.12.

Cégautó vásárlása vagy lízingelése előtt állsz?

Akár több millió forintod múlhat azon, hogy a céges autót megvásárolod vagy lízingeled és azon is, hogy milyen ÁFA levonási és költség-elszámolási módszert alkalmazol!

2019. január 1-jétől tartós bérleti vagy nyílt lízinges konstrukció esetén a vállalkozások választhatnak, hogy útnyilvántartás vezetése nélkül 50% átalány ÁFA levonást alkalmaznak, vagy továbbra is vezetnek útnyilvántartást és az üzleti útjaik arányában igényelik vissza az ÁFÁ-t (jellemzően 90%).

A döntés előtt érdemes kiszámolni, hogy mi éri meg jobban!

cegauto lizing afa kalkulator

Cégautó lízing ÁFA kalkulátorunk segítségével most egy kattintással megtudhatod, hogy mennyi lízing ÁFÁ-t tudsz visszaigényelni 50%-os átalánnyal és mennyit útnyilvántartással!

Úgy gondolod, hogy magánútjaid aránya magas? A munkába járás optimalizálásával emelhető az üzleti utak aránya és könnyen elérhető hivatalosan is a 90% céges út! Olvasd el tippünket a témában!

Ha Te is több százezer/millió forintot takarítanál meg útnyilvántartással, de mégis viszolyogsz az adminisztrációtól, akkor válassz cégautó ÁFA levonásához optimalizált NAV-álló útnyilvántartó programot! Céges útjaidat mobil alkalmazás segítségével rögzítheted, így gyorsan és egyszerűen készítheted el NAV-álló bizonylatodat. Az útajánlás funkcióval pedig az elmaradásaidat is könnyedén pótolhatod.

Próbáld ki a RoadRecord Online útnyilvántartó programot 30 napig ingyen, kötelezettségek nélkül!

Sőt! Arra is van megoldás, ha nem akarsz foglalkozni az útnyilvántartással, de szeretnéd visszaigényelni a lízing ÁFA 90%-át. Útnyilvántartás szakértőink akár helyetted is elkészítik útnyilvántartásodat!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog