Céges autó lízing ÁFA kalkulátor: számold ki, mennyivel jársz jobban!

2019.02.12.

Cégautó vásárlása vagy lízingelése előtt állsz?

Akár több millió forintod múlhat azon, hogy a céges autót megvásárolod vagy lízingeled és azon is, hogy milyen ÁFA levonási és költség-elszámolási módszert alkalmazol!

2019. január 1-jétől tartós bérleti vagy nyílt lízinges konstrukció esetén a vállalkozások választhatnak, hogy útnyilvántartás vezetése nélkül 50% átalány ÁFA levonást alkalmaznak, vagy továbbra is vezetnek útnyilvántartást és az üzleti útjaik arányában igényelik vissza az ÁFÁ-t (jellemzően 90%).

A döntés előtt érdemes kiszámolni, hogy mi éri meg jobban!

cegauto lizing afa kalkulator

Cégautó lízing ÁFA kalkulátorunk segítségével most egy kattintással megtudhatod, hogy mennyi lízing ÁFÁ-t tudsz visszaigényelni 50%-os átalánnyal és mennyit útnyilvántartással!

Úgy gondolod, hogy magánútjaid aránya magas? A munkába járás optimalizálásával emelhető az üzleti utak aránya és könnyen elérhető hivatalosan is a 90% céges út! Olvasd el tippünket a témában!

Ha Te is több százezer/millió forintot takarítanál meg útnyilvántartással, de mégis viszolyogsz az adminisztrációtól, akkor válassz cégautó ÁFA levonásához optimalizált NAV-álló útnyilvántartó programot! Céges útjaidat mobil alkalmazás segítségével rögzítheted, így gyorsan és egyszerűen készítheted el NAV-álló bizonylatodat. Az útajánlás funkcióval pedig az elmaradásaidat is könnyedén pótolhatod.

Próbáld ki kötelezettségek nélkülRoadRecord Online útnyilvántartó programot, nincs demó mód sem, fizetni ráérsz, ha elégedett vagy!

Sőt! Arra is van megoldás, ha nem akarsz foglalkozni az útnyilvántartással, de szeretnéd visszaigényelni a lízing ÁFA 90%-át. Útnyilvántartás szakértőink akár helyetted is elkészítik útnyilvántartásodat!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog