Cégautóadó: április 20.-ig kell befizetni!

A saját személygépkocsi céges használata miatt költséget tételesen elszámoló magánszemélyek ne felejtsék el, hogy az első negyedévi cégautóadó-fizetési és bevallási kötelezettségük határideje április 20.-a.

Az adókötelezettség arra a személygépkocsira (kivéve a kizárólag elektromos hajtómotorral ellátott személygépkocsit) is vonatkozik, amely magánszemély tulajdonában (lízingelésében) áll, és a használatára tekintettel a számvitelről szóló szerint költséget, ráfordítást, illetve a személyi jövedelemadóról szóló törvény (Szja tv.) szerint tételes költségelszámolással költséget, értékcsökkenési leírást számoltak el.

Amennyiben viszont a magánszemély kiküldetési rendelvényen számolja el költségeit, úgy nem kell cégautóadót fizetnie, kiküldetési rendelvényt természetesen a RoadRecord is tud készíteni, most már mobil kiküldetési rendelvény alkalmazás segítségével is !

Cégeknek, cégautóra mindenképp be kell fizetniük a cégautóadót, viszont a cégautóadó kiváltására is van javaslatunk!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 010
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog