Cégautóadó 2013: hazajárásra is cégautóadó nélkül!

Megjelent a NAV-tól a legújabb, 2013-as cégautóadóról és az azzal összefüggő személyi jövedelemadó kérdések összefoglalója, megtekinthető itt.

Egyes weblapokon rémhíreket terjesztenek, hogy ismét nőtt a cégautóadó, de ez nem igaz, ugyanannyi most, mint 2012-ben.

Semmi olyan újdonság nincs benne amiről már korábban ne írtam volna, ami talán fontos, és jó, hogy ide is le van írva, az az, hogy a magánautót céges bejárásra is el lehet számolni.

index

“Nem keletkezik cégautóadó fizetési kötelezettség akkor sem, amikor költségtérítés címén (ideértve különösen a saját gépjárművel történő munkába járás költségtérítését is) a munkában töltött napokra, vagy a hazautazásra a munkahely és a lakóhely között közforgalmi úton mért oda – vissza távolság figyelembe vételével kilométerenként 9 forintot kap a magánszemély.”

Ez jó hír! :)

Amennyiben szeretnéd megúszni a cégautóadót is, vezess kiküldetési rendelvényt, további felvilágosítás itt.

 

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
26 526
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog