Bullshit magyar módra

Történt, hogy egy merész, érdekes, és új fejlesztésre szántam el magam a RoadRecord útnyilvántartó Ügyfeleinek további élményfokozására, olyat, amit belső erőből kevésbé hatékonyan tudnánk elvégezni, ezért úgy döntöttem, hogy külsősre bíznám ezt a fejlesztést.

Nem árulom el, hogy mi az, de az adott ügyre rákerestem, hogy kik a “szakértők” – szomorú volt a helyzet.

Volt, aki a weblapján nagy betűkkel hirdette adott szolgáltatást, telefonban viszont letagadta, “az nem úgy van teljesen”.

Nagy nehezen találtam egy értelmesnek tűnő céget, akiket csak weblapos formon keresztül lehet elérni, hát írtam Nekik, habár ez érdekes üzletpolitika…

Tudni kell, hogy a feladatot 500.000, maximum 1 millió Ft + Áfa összegű megbízásra tippeltem, ezt nyilván a leírt igényből is kiderült számukra, és vártam, hogy valaki visszahívjon.

Helyette egy email jött, hogy írjam le pontosan mi alapján adhatnak ajánlatot – hát megtettem, de itt már húztam a szemöldököm.

Számítottam rá, hogy azért megengednek irányomba egy telefont, de semmi.

index

Hetek múlva jött az ajánlat emailen – ami tele volt bullshittel -, hogy milyen kamu “szolgáltatások” vannak a csomagban, csak egy dolgot nem éreztem: azt, hogy értenék, érdekelné Őket, hogy mi is ez pontosan.

Ennek megfelelően alakult az ár is, idézem: “2.741.000 – 3.983.000 Ft között(!), +Áfa”.

Direkt nem reagáltam rá semmit – az ár nevetséges és felháborító volt egyben -, vártam a reakciót.

Kb. 1 hétre rá jött is egy érdeklődő email, “hogy tetszik?”.

Én is írtam egy rövid bullshit választ – csak felhívnak egy 4 millás ajánlat megnyerése kedvéért… hát nem, azóta is semmi.

Az, hogy ez Náluk miért van így, azt nem tudom, de az biztos, hogy nagy királyok… előttem lepergett, hogy mi hány telefont intézünk 10e Ft nagyságrendű eladásokért, miközben olyanokat is hallgatunk, hogy “ekkora beruházás megbeszéléséhez össze kell hívni a közgyűlést”…

10-20-30e Ft-os be-ru-há-zás, érted? Egy cégnél! (ezek a cégek amúgy mit csinálnak, ha jön egy komolyabb, több százezer Ft összegű NAV bünti vagy lerohad a kocsi, stb.???)

Minket meg 4 milláért fel se hívnak!

Nem is tudom, hogy mi a szomorúbb, de az biztos, hogy rengeteg olyan céggel találkozunk, aki a weblapján dicsekszik, hogy milyen komoly, erős  és megbízható cég, de ha venniük kell valamit, akkor jön az előbbi szöveg… talán ez a sztori kerekebb mint elsőre gondolnánk, és van ok-okozati összefüggés az ilyen cégekben, melyek egy ország “gazdaságát” adják.

Van még mit tenni a fejekben…

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 017
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog