Breaking News: Megszereztük az APEH 2009 évi belső ellenőrzési irányelvét!

Előre bocsátom, hogy e hír hallatán lesznek olyanok, akiktől ezt fogom kapni: "persze Barazsykám, így akarod nyomni az útnyilvántartó programodat"! Ezeknek üzenem, hogy nem kell elhinni amit írok, vissza kell majd lapozni ide egy év múlva, és ki fog derülni, hogy igazam lett-e éppúgy, mint ahogy ősszel az új cégautóadóról írtam vagy nem…

Szóval: az idei program az, hogy a vagyonosodási vizsgálatokról átkerül a hangsúly a cégek ellenőrzésére, pontosan 4 x (négyszer!) annyi céges ellenőrzés van előírva mint tavaly.

A vizsgálat első körben egy áttekintő gyors vizsgálat (igen, a régi útnyilvántartás is kiemelt módon), ha első blikkre minden rendben tűnik, akkor már szállnak is a következő cégre! (de ha pl. eleve nincs útnyilvántartás, akkor maradnak ott!)

Akinél az áttekintő problémát talál, ott teljeskörű, mindenre kiható vizsgálatot kell tartani – beleértve a cégautóadó és útnyilvántartást is -, és most jön a poén…

…ennek alapján kezdik meg a vagyonosodási vizsgálatokat is – ebből következően főképp cégvezetők körében!

Gyors és önző következtetés: aki csökkenteni akarja a vagyonosodási vizsgálat esélyét, az tegye rendbe a dolgait, köztük az útnyilvántartást is!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
26 817
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog