Behajtja a NAV a rossz útnyilvántartásból adódó különbséget

Nagyon fontos, hogy amikor az útnyilvántartó programot paraméterezzük, akkor a helyes beállításokat alkalmazzuk minden területen – alábbi példában az autó adatait -, mert ügyfelünk még szerencsés volt, hogy csak a különbözetet akarja behajtani rajta a NAV és nem fejelte azt meg egy jó kis büntetéssel is, ez történt:

“Kedves Ákos, Péter,
cégemnél, amelyiknél az Önök programját használtam, éppen NAV ellenőrzés van. VW Passat (1998) gépkocsimra számolt kiküldetési elszámolásokban 9 literes fogyasztással számoltam, mert – már nem igazán emléxem, miért, hogyan – de ezt adta ki a program. Könnyen lehet, h én hibáztam, de akkor szeretném megérteni. Most az adóellenőrzés 6.7 literes fogyasztást akar csak elfogadni, és a különbözetet nyilván rám veri. Kérdésem: van-e logikus, törvényes lépésem az érdekemben, azaz igazolható-e a 9 literes elszámolás, vagy én tévedtem, rosszul írtam, tettem valamit, és akkor ezt most le kell nyelnem? (és nyilván a jövőben ebből tanulva másképpen számolnom).”

Még jó, hogy az autók paramétereinek beállítására is van egy videónk, esetleg érdemes átnézned, hogy nálad minden rendben van-e, hogy ne járj így! Megragadnám az alkalmat itt felhívni a figyelmet a könyvelők felelősségére is…

Screenshot 2016-09-07 10.09.36

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog