Azoknak, akik azt hiszik, hogy jövőre nem kell útnyilvántartás

A kormány részéről a fejetlenség maximális: először kitaláltak valamit (érték alapú 6 ill. 7% fix cégautóadót), majd visszavonták, később előjöttek egy 7.000 ill. 15.000 Ft-os fix, ingatlanadóhoz hasonlatos cégautóadóval (egyébként az adótervezetben nincs szó az útnyilvántartás szükségtelenségéről)… naná, hogy Nekik a drága autóikra ne kelljen annyit fizetni… azóta nagy a csend, mert minden párt ellenzi ezt is, mi lesz most?

Téged bizonyára érdekel, hogy most bevásárolj-e útnyilvántartó programból vagy várj, míg elül a balhé.

Tegyük fel, hogy megszavazzák ezt a fix adót.

És akkor mi van?

Ez csak azt jelenti, hogy ennyivel többet húznak le Rólad, csökkenni fog a céges autók iránti kereslet – magánautó lesz helyette – és ezzel egyidőben megadják az utolsó döfést az amúgy is szarban lévő autóiparnak és a köré épülő iparágaknak… ez aztán biztosan élénkítené a gazdaságot és egyben tényleg csökkentené az adminisztrációt, mert akkor több cégnek nem kéne többé adóbevallással küszködnie, a dolgozók megúsznák a munkanélküli segély igénylőlap kitöltésével…

Visszatérve az útnyilvántartásra: cégautóadó megváltoztatása lesz vagy sem, költséget jogunk van elszámolni, és ha nem lenne útnyilvántartás, akkor mivel támasztod alá a költséged, ha nem útnyilvántartással?

Semmivel sem kéne?

Mert akkor én tuti 3 millás benzinszámlát fogok elszámolni / autó / hónap, és majd megmondom ellenőrzéskor, hogy ez a fránya márkaszerviz még mindig nem tudta beállítani a fogyasztást… :)

És akkor bekaphatják. (ezzel most a közhangulatot is tükröztem egyben – értékesítési tapasztalat)

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 017
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog