Az osztrák rendőrök nem olyan nagyvonalúak, mint a magyarok

2018.03.12.

Ausztriába utazók figyelem! Az osztrák rendőrök sokkal szigorúbban veszik a gyorshajtást!

Míg Magyarországon megfigyeléseink szerint 100 km/h előírt sebességnél körülbelül 125 km/h sebesség felett küldik ki a csekket, a szomszédnál ezt már 110 km/h sebességnél is megteszik. Ráadásul tévedés azt hinni, hogy a határon túl nem hajtják be a büntetést! A felszólítást a határon túlra is kiküldik, és a magyar hatóságokkal együttműködve nemfizetés esetén a büntetés többszörösét is kifizettetik a szabályszegővel.

A gyorshajtással kapcsolatos tűréshatár és a szankcionálás országonként eltérhet, így külföldre utazáskor érdemes különösen odafigyelni a sebességkorlát betartására. A magyar traffipaxok helyzetéről és a gyorshajtásról korábban itt írtunk, a sebességhatár túllépésének szankcionálásáról pedig itt.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog