Ausztriába autózók figyelmébe: mennyibe kerül, ha van autópálya matricánk, de nem ragasztjuk ki?

Még a gyakorlott autósokat is kellemetlen meglepetés érheti, ha ugyan megveszik, kirakják, de nem ragasztják ki az autó szélvédőjére az osztrák autópálya matricát.

Valamiért nagyon ugranak erre a sógorék, nekem sok évvel ezelőtt nyúlt be a rendőr a szélvédőre kirakott, de nem kiragasztott matricáért, és saját kezével jól rányomkodta a szélvédőre, miközben magyarázta, hogy csak azért nem büntet meg 50 Euróra, mert jó kedve van…

Österreich_Vignette

Friss hír, hogy ez most felugrott 120 Eurós büntetésre, és igen komolyan veszik, mert direkt ezért elterelik a forgalmat és egyesével kiszedik azt akinek nincs, vagy nincs kiragasztva.

Nem viccelnek, ha valaki nem akar fizetni, akkor elveszik a forgalmit és még az autó elkobzásával is fenyegetőznek – és az sem zavarja őket, ha 3 gyerek bömböl a hátsó ülésen (így járt a barátom)!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog