Amikor a könyvelő feleslegesen rinyál a kiküldetési rendelvény miatt

Szinte felfoghatatlan számomra, miből adódhat a könyvelők közt ekkora különbség a tudásban és hozzáállásban, amikor állandóan fejtágítókra kell járniuk.

Az egyik könyvelőt nekünk kell lebeszélni, hogy ugyan már ne számoljon(tasson) el nyilvánvalóan védhetetlen dolgot az útnyilvántartásban, kiküldetési rendelvényben, a másikat meg úgy kell noszogatni, hogy “ne szúrjál már ki az ügyfeleddel, szegénynek évek óta nem engeded elszámolni a jogos költségeit”!

                                                           Van, amikor erre van szükség ilyenkor

Mai is egy ilyen levél jött:

“Kedves Ákos!
A könyvelőm a kiküldetési rendelvénnyel kapcsolatban kifogásokat emelt, miszerint egy évben max 110 napot lehet ily módon elszámolni,
valamint a tv. szerint kiküldetésnek nem számolhatnám el kiküldetésként a megtett utakat, mivel a munkavégzés tartósan a székhelyen
kívül történik.

Tevékenységünk rövid leírása: villanyszerelési munkálatok végzése, változó helyszíneken, magán tulajdonú gépjárművel, telephely nincs, a székhelyről
indulunk munkakezdéskor, és oda érünk vissza munkavégzéskor.  Ezeket az utakat szoktuk kiküldetési rendelvénnyel finanszírozni.

 

A kérdésem, Ön szerint ez a NAV felé támadható elszámolás, vagy csak a könyvelő túlzott aggódása lehet?”


Milyen meglepő, hogy egy villanyszerelő munkája az ügyfélnél van, igaz? :)“Kedves Zs!
Enyhén szólva túlzó aggódás a könyvelő részéről.

A kiküldetési rendelvényt olyan cégeknek / helyzetekre találták ki amit Önök végeznek. 2009 óta tömegesen gyártanak a magánemberek kiküldetési rendelvényt – nem véletlenül.

Mit jelen az, hogy nem számolhatja el a megtett utakat? Minden olyan utat elszámolhat ami a cég érdekében történt. Erről szól. Ha ezt nem lehetne elszámolni, akkor mit?

Ezt olvasta már?

http://www.roadrecord.hu/kikuldetesi-rendelveny.html

vagy ezt:

Üdv, Ákos”

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 038
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog