Egyszerűsítettük az ajánlás és a nyomtatás előtti javításokat

2020.04.29.

A RoadRecord Online programban mostantól még könnyebb a tökéletes, elvárás szerinti útnyilvántartás vagy kiküldetési rendelvény készítése!

A RoadRecord Online programban a NAV-álló útnyilvántartás és kiküldetési rendelvény elkészítését a 70 féle logikai ütközés vizsgálata garantálja.

Ha az ajánlás és nyomtatás előtt az ellenőrzés során hibát találunk, akkor figyelmeztetés vagy hibaüzenet formájában jelezzük neked, mit kell kijavítanod, hogy az útajánlás lefuthasson vagy a NAV-álló bizonylatodat kinyomtathasd.

Segítő gombok az útnyilvántartáshoz

Legújabb fejlesztésként az útajánlás és a nyomtatás előtti ellenőrzések esetén bevezettük a figyelmeztetések és hibaüzenetek részeként a segítő gombokat, amikkel a javítás még könnyebb és gyorsabb lehet.

Az üzenteket pedig felugró ablakban is megjelenítheted. Így a javítás közben is láthatod a hibák listáját, és könnyebben elvégezheted a szükséges módosításokat.

Nézzünk egy-egy példát az útajánlás és a nyomtatás előtti hibaüzenetekre:

  • Útajánlás indítása előtt az ellenőrzés hibát talált, mert október 10-én az autó nem onnan indult reggel, ahol október 9-én letettük:

Az Utak módosítása gombra kattintva a Fix utak / Mobil app menüpontra navigál a program, ahol könnyedén javíthatjuk az üzenetben jelzett október 9-i vagy 10-i napot.

Hibák / figyelmeztetések megnyitása felugró ablakban gombra kattintva a hibaüzenetet megnyitjuk külön ablakban, így a javítás közben is láthatod a hibák listáját.

  • A leggyakrabban előforduló hiba, hogy a felvitt és elszámolandó kilométerek nem egyeznek. Ez azt jelenti, hogy a rögzített, felvitt utak távolsága nem egyezik a hóvégi és a kezdő kilométeróra-állás különbségével. Bizonyos határon belül az eltérést az automatikus távolságkorrekció javítja, de ha nagyobb az eltérés , akkor céges autó esetén az alábbi hibaüzenetet kapod: 

NAV-álló útnyilvántartás nyomtatás

Hibák / figyelmeztetések megnyitása felugró ablakban gombra kattintva a hibaüzenetet megnyitjuk külön ablakban, így a javítás közben is láthatod a hibák listáját.

útnyilvántartás nyomtatás előtti hibajavítás

Ezt a hibát kétféle módon javíthatod. Ha a kilométeróra-állást nem pontosan jegyezted fel, akkor a Hóvégi km állás gombra kattintva módosíthatod. A kezdő kilométeróra-álláshoz add hozzá a felvitt utak távolságát: ez lesz a hóvégi óraállásod.

Módosíthatod a felvitt útjaidat is az Utak módosítása gombra kattintva.  Segítségként megjelenítjük a Tankolási szakaszok ablakot is, hogy pontosan lásd, melyik szakaszban van a hiba. 

A hibák gyors javítása után pedig már nyomtathatod is NAV-álló bizonylatodat!

Hasonló bejegyzések

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
23 390
Olvasók száma
2020első számúüzleti influenszere