A Stappert Magyarország is a RoadRecord útnyilvántartót használja

Ebben a hónapban az 1998-ban alakult, rozsdamentes anyagok külföldre és belföldre történő kereskedésével foglalkozó Stappert Magyarország (korábban Rév és Társai Nemesacél Ker. Kft.) útnyilvántartással kapcsolatos tapasztalatait mutatjuk be.

– Mi volt az oka, hogy felmerült egy útnyilvántartó program használatának igénye?

– Szerettünk volna egy minden jogszabálynak megfelelő útnyilvántartó programot találni, amivel egységesen el tudjuk készíteni az összes céges autónk útnyilvántartását.

– A programunk megvásárlása előtt mi volt a módszer amivel megoldották a kérdést, mi volt annak a hátránya?

– Korábban Excel táblázatot használtunk, illetve volt aki saját útnyilvántartó programot, de ezzel az útnyilvántartás elkészítése eléggé időigényes volt és nem egységes.

– Milyen elvárásokat támasztottak az új programmal szemben?

– Jogszabálynak megfelelő, egyszerűen kezelhető, gyors, pontos és megbízható használhatóság kellett. Interneten találtuk Önöket és az ott megtalált DEMO bemutató program meggyőzőnek bizonyult számunkra. Jelenleg 11 db autó (melyből 10 bérelt gépkocsi, 1 saját tulajdonú) útnyilvántartását készítjük el ezzel a programmal. Korábban több órát is igénybevett egy útnyilvántartás elkészítése. Ennek oka volt részben az Excel táblázat használatának hiányos ismerete, illetve a távolságok egyenkénti kiszámolása. Ezzel a programmal azonban ez az idő lényegesen lerövidült, köszönhetően az ügyféladatbázisnak és a térképprogram automatikus távolságszámításának.

Elvárásaink voltak még: egyszerű használat, km/h állások havonkénti automatikus göngyölítése, adatbázis egyszerű feltöltése, szabadságok és betegállományok feltöltésének lehetősége, jogszabálynak megfelelő kinézetű útnyilvántartás.

– Volt-e már NAV ellenőrzésük ezzel kapcsolatban és mi volt az eredménye?

– Volt már NAV ellenőrzésünk, és rendben volt minden.

– Milyen személyes haszna van most a program felhasználójának ezzel a régi módszerhez képest?

– Egységesen mind a 11 autó útnyilvántartása ugyanolyan kinézetű. Nem maradnak le róla fontos kötelező tartalmi elemek (hiszen ezekre a program automatikusan figyelmeztet), amik az excel táblázat használatával korábban előfordultak. Minden felhasználó ugyanazt az adatbázist használja.

– Mit üzenne azoknak, akik még csak kerülgetik a megoldásunkat?

Mindenkinek ajánlom aki időt és energiát akar megtakarítani.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 010
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog