A RoadRecord valóban “ágyúval verébre” útnyilvántartó lenne?

Előfordul időnként, hogy érdeklődőnk azzal kezdi a telefonos beszélgetést, hogy “áááá, nézegettem én az útnyilvántartó programjukat ami nagyon sokat tud, és nem kell ám nekem ilyen komoly program – ágyúval verébre – mert mi csak kis cég vagyunk 1-2 autóval!”.

indexValóban így működne?

Így volt ezzel ezen a héten is egy érdeklődőnk, de hamar lehűtöttem a kedélyeket: véleményem szerint nincs különbség a között, hogy 1 vagy 100 autója van egy cégnek, hiszen minden autóra, egyesével is kifogásolhatatlannak kell lennie az útnyilvántartásnak: a formai / tartalmi követelmények, na meg a buktatók ekkor is jelen vannak…

Ez derült ki erről az érdeklődőnkről is, aki tökéletesen meg van amúgy elégedve az excel táblás útnyilvántartásával is, hiszen “nem kér be felesleges adatokat a program”, így kényelmesen tudott úgy is útnyilvántartást készíteni, hogy zsebből tankolta a céges autóra a magánutakat…

Meg aztán kiderült még pár turpisság, amiért az excel nem, de a RoadRecord igenis balhézik: merthogy pl. nincs zsebből tankolás céges autóra – hiába tűnik jónak ez a megoldás -, mivel nem lesznek szinkronban a hóvégi km óra állások és még egy pár dolog.

Ennyit az ágyúval verébre szindrómáról.

Ha úgy tetszik mindenkinek kell az ágyú, mert az excel többször bebizonyította, hogy a felhasználók elvéreztetik.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog