A mentősök kérése az autósok felé saját életünk védelmében!

A mentősök tapasztalták, hogy közlekedési baleseteknél a legtöbb sérültnek van mobiltelefonja. Olyan sérülteknél, akikkel nem lehet kommunikálni, a segítségükre sietők nem tudják, hogy a telefon hosszú címlistájából kit értesítsenek.

Mentőápolók és mentőorvosok azt javasolták, hogy a szükség esetén értesítendő személy adatait mindenki ugyanazon megjelölés alatt adja meg. A nemzetközileg elismert megjelölés: ICE (= In Case of Emergency = “vész esetén”)

Ezalatt a név alatt annak a személynek a telefonszámát kell megadni, akit vészhelyzetben / szükség esetén a rendőrségnek, mentőknek, tűzoltóknak fel kell hívni. Ha több ilyen személyt szeretnél megadni, a következőképp lehetséges: ICE1, ICE2, ICE3 stb.

Könnyű megcsinálni – nem kerül semmibe – és vész- vagy baleset esetén nagy segítség lehet!

Javaslom ezen információ megosztását a családtagokkal, ismerősökkel. Angliában 2005 óta az emberek saját elhatározásukból kezdték el ezt használni, mert fontosnak tartották. http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/4674331.stm

Kiegészítő javaslat (mert ugye a telefon is sérülhet): Készíthettek egy olyan kártyát, amely a vész esetén hívandók nevén és telefonszámán túlmenően tartalmazza a vércsoportotokra, a gyógyszerallergiátokra, a betegségeitekre illetve rendszeresen szedett gyógyszereitekre vonatkozó részletes információkat. Ezt a kártyát legcélszerűbb a személyi igazolványotok vagy az útleveletek mellett tartani.

Tisztelettel kérek mindenkit, hogy vegye ezt komolyan és ossza meg a fenti információt!

(Forrás: Facebook)

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 017
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog