A kiküldetési rendelvény nem egyenlő a munkába járással!

2017. február 6.

Mint ahogyan azt mi is hírül adtuk, decemberben az új adócsomaggal felemelték a kiküldetési rendelvény és a munkába járás után adható költségtérítést 15 Ft/km-re.

Ezt a változást ennek rendje-módja szerint útnyilvántartó programunkba is átvezettük, így aki 2017-től bizonylatol, annak 15 Ft-tal, 2017 előtt pedig 9 Ft/km-el számol a program.Igen ám, de állam bácsi meggondolta magát, és már januárban módosította a munkába járás költségtérítését úgy, hogy csak 9 Ft/km a kötelező, de adómentesen adható 15 Ft is.

Nem kell, hogy mondjam, sok cég ezért úgy döntött, hogy nem él a 15 Ft-os lehetőséggel, csak a 9 Ft-ot fizeti ki a munkavállalójának.

Persze ennek híre is ment, és azóta csörögnek a telefonok nálunk, hogy a programunk miért számol 15 Ft-tal amikor csak 9-el lehet, viszont nem győzzük hangsúlyozni, hogy a kiküldetési rendelvény nem egyenlő a munkába járással, azaz erre továbbra is 15 Ft-al kell számolni – és a programunk erre készült -, tehát ezért nem is lehet 9 Ft-ot beállítani.

A munkába járás más, az tehát 9 és 15 Ft közt változhat, de arra meg nem kell útnyilvántartó program, mert ez még fejben vagy excel táblában is könnyen kiszámolható…

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog