A Dreamadó Kft. a RoadRecord útnyilvántartó programot használja

Új, havi sorozatunkban egy-egy Ügyfelünket kérdezzük arról, hogy milyen tapasztalatokat gyűjtöttek útnyilvántartó programunkról.

A Dreamadó Kft. többéves pénzügyi, számviteli, adózási, vezetői tapasztalattal rendelkező, APEH-es szemléletű munkatársai a hazai és nemzetközi jogszabályok ismeretében nyújtanak magas szintű szolgáltatást partnereiknek. Specialitásuk az adók, illetékek redukálása a szabályok és előírások betartása mellett.


– Mi volt az oka, hogy felmerült egy útnyilvántartó program használatának igénye Önöknél?

– Mi az útnyilvántartó programot 2005 óta használjuk meglévő ügyfélinknél az akkori cégautó adó kiváltására egészen 2009-ig. Ezután a magánszemélyek céges használat elszámolására használjuk, 2012-től pedig a lízinges flották bérleti konstrukciójánál újra előtérbe került a magánhasználati mérték alátámasztására a levonható bérleti díj áfájával ellenében. A tapasztaltunk szerint a cégek sajnos ezt nem veszik komolyan és nem is igénylik vissza az áfa összegét, mely jelentős + bevételi forrás mellőzését jelenti. Itt áll előttük a megoldás amivel nem élnek.

– A programunk megvásárlása elõtt mi volt a módszer amivel megoldották a kérdést, mi volt annak a hátránya?

– Előtte semmi komoly megoldás – excelben történt – melyben sok volt a hiba %.

– Milyen elvárásokat támasztottak az új programmal szemben?

– Könnyű adatkezelés, ajánlási optimalizálás lehetősége, percíz kimutatás, térképhasználat, pontos adatok, áttekinthető kivitel.

– Miért minket választottak és miért nem mást?

– Nagyon sok más program egyszerű adatkezelést ad és nem komplex fejlesztés áll mögötte, a megoldás csak látszólagos sokszor.

– Hányan, hány autóra készítenek bizonylatot? Cégautó / magánautó / bérautó (útnyilvántartást / kiküldetési rendelvényt / Áfa visszaigénylés)? Mennyi idõt vett ez igénybe korábban és mennyit most?       

– Mi ügyfeleinknek eddig 3-3.500 hónap elkészítésében vettünk részt mint szakmai támogató, autók száma kb. 150 volt- egy autó egy hónapja teljesen nulláról 5-10 perc alatt kész a RoadRecord-dal!

– Mi volt a legnagyobb élmény / felismerés a programunkkal kapcsolatban? Teljesítettük az elvártakat + ígéreteinket?

– Mivel több szoftvert is teszteltünk a Roadrecord-hoz képest egy sem volt olyan fejlett tudással felvértezve, mit mi elvártunk a programoktól.

– Volt-e már NAV ellenõrzésük ezzel kapcsolatban és mi volt az eredménye?

– Több cég esetében is volt, és megfelelőnek találták a dokumentumokat. Fontos megjegyezni hogy cégeink a magánhasználat terheit megfizették, ha felmerült az adott hónapban.

– Milyen személyes haszna van most a program felhasználójának ezzel a régi módszerhez képest?

– Magas szintű, hatékony és jelentős időmegtakarítást nyújt.

– Mit üzenne azoknak, akik még csak kerülgetik a megoldásunkat?

– Jelen esetben akinek nem számít a lízing visszaigényelhető áfa része azokat cégeket egy kissé felelőtlennek tartjuk , főleg most amikor minden egyes forint megtakarítás is számít ebben a nehéz gazdasági helyzetben.

Azok pedig akik a saját autójuk használatát el szeretnék számolni a cégükkel szemben, az egyetlen nyugodt megoldás a RoadRecord használata, hogy a cégautó adó fizetése alól mentesüljenek.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
26 527
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog