13 éves a RoadRecord útnyilvántartó program

13 éve fogalmazódott meg a térképes távolságszámításon alapuló útnyilvántartó programunk igénye és első verziója, melyről már meséltem itt.

Az alapötlet az volt, hogy a macerás manuális távolságszámolgatás helyett csak rakjuk ki a partnereket egy térképre, és majd a térkép számolja ki az összes partnertől az összes partnerig a távolságokat, és így sokkal gyorsabban és hibamentesen lehet útnyilvántartást készíteni.

Akkor még a rendszergazdai cégemben csak magamat mentesítettem a sok nyavalya alól, de aztán kezdtem ügyfeleknek is mutogatni, akiknek megtetszett és sorban álltak a programért – alig bírtam az igényeket kielégíteni. Akkor még RoadRunner néven futott, és nem beépített, hanem egy megvásárolt külső térkép segítségével működött az útnyilvántartó program, de az is nagy segítség volt.

Amikor a nagy igényekre alapozva külön céget csináltam a programra, akkor azt ipari méretekben már nem lehetett RoadRunner néven futtatni – mert közben kiderült, hogy az jogvédett volt – tudjátok a gyalogkakukk… :)

Így született meg a RoadRecord név, majd pont 5 éve kijött az 5-ös útnyilvántartó programverziónk, amely már egy új, folyamatosan frissülő beépített térképet kapott!

Igaz, hogy a térkép sokmilliós beruházása és a hasonlóan magas éves térkép licencdíj nem a legolcsóbb útnyilvántartó programmá tette a RoadRecord-ot, de a cél amúgy is az volt, hogy végre olyan megoldást adhassak az igényes és időhiánnyal küzdő vásárlóink kezébe, amivel tutira gyorsan és NAV (akkor még APEH) biztosan tudnak olyan útnyilvántartást vagy kiküldetési rendelvényt készíteni, ami mellett nyugodtan is tudnak aludni.

Azt hiszem, hogy ez már sikerült – persze a történet még nem ért véget -, de előbb az elmúlt 13 év számokban:

 • ma az aktív útnyilvántartó program felhasználóink száma 3.591 cég (nagyobb részük az utóbbi 5 évben jött), akik 9.730 autójukra készítik hónapról hónapra a kimutatásokat, ügyféltérkép itt (érdemes Bp-re nagyítani)
 • havi hírlevelünkre 14.961 olvasó van feliratkozva, melyből kb. 10-30% minden hónapban aktív is
 • a legtöbb lájkot hozó blogbejegyzésünket eddig 7.825-en kedvelték, 20.000-en olvasták
 • útnyilvántartás blogot 2005 óta írok, kb. 500 bejegyzéssel
 • mintegy 12.000 céges érdeklődőt dolgozott fel értékesítésünk
 • helyszíni személyes konzultációt 1.500 esetben tartottunk
 • ügyfélszolgálatunk és értékesítésünk 96.000 telefont kezelt le, mintegy 500.000 percet beszélve
 • útnyilvántartó programunkban 350 funkció van (kb. 1000 működési logika), melynek kb. a fele nem is látható, hanem a háttérben biztosítja a nyugalmat
 • 2007 óta minden hónapban valamit fejlesztettünk vagy a programban, vagy a háttérkiszolgálást végző CRM rendszerben, és sosem lesz vége…
 • 3 programfejlesztő, összesen havonta 1 munkahónapnyi munkájának a gyümölcsét élvezhetik ügyfeleink
 • értékesítési hatékonyságunk – az előszűrt érdeklődők körében – 60-70% között mozog
 • a piaci részesedésünk olyan, mintha minden 4. autó az utcákon Mercedes lenne, és a Mercedes itt mi vagyunk…
 • becslésünk szerint 36.000 bizonylat készült már az útnyilvántartó programunkkal
 • térképünk 129.600.000.000 (kb. százharmincmilliárd!) távolságszámítást végzett eddig
 • ebből kb. 3.600.000 távolságadat szerepel az ügyfeleink által nyomtatott bizonylatokon
 • ügyfeleink összesen kb. 216.000 munkaórát, azaz 112 munkaévet spóroltak meg útnyilvántartó programunkkal
 • … és – tudomásunk szerint – egyetlenegy NAV büntetést sem kaptak ügyfeleink a RoadRecord program hibájából adódóan!

És mit hoz a jövő?

Gőzerővel dolgozunk a fejlődésen: hamarosan megjelenik programunk 6-os verziója, mely a mostani fejlesztési terv szerint idén legalább 9 nagy újdonságot fog tartalmazni, ebből 3 igazán izgalmas lesz!

Idén 3 új munkatárssal bővültünk, mind azon dolgozunk, hogy Te a legjobbat kapd!

A hazai piac mellett a RoadRecord külföldre is terjeszkedik, megkezdtük több országban is a kezdő lépéseket, hogy jövő év elején már ne csak a Magyar embereknek szerezzünk örömöt…! :)

Ezúton köszöni a RoadRecord minden munkatársa Ügyfeleink támogatását és NAV ellenőrzés mentes munkát kívánunk!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 029
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog