“Majd a könyvelőm megoldja!”

Hányszor hallottuk már ezt… :)

Sokszor előfordul, hogy valaki az útnyilvántartás felől érdeklődik, de mire visszahívjuk, addigra a könyvelője meggyőzi őt, hogy "ne aggódj, majd én megoldom!".

Mégis, hogyan?

Ebbe nem gondolnak bele az emberek, mert örülnek, hogy egy nyavajával kevesebb van a vállukon.

Vajon tényleg meg tudja oldani a könyvelő?

Én nem hiszem.

Nincs annál veszélyesebb, mint amikor csak azt hisszük, hogy kész van az útnyilvántartásunk (valami persze van – esetleg), de majd egy komolyabb ellenőrzéskor megállja az a helyét? Így bizonyára nem. A legnagyobb hazugság az, amikor magunknak hazudunk.

Ez egy időzített bomba, egy hamis tudat.

A bukta csak idő kérdése.

Amikor a címbeli idézetet hallom, akkor a következő kérdéseket szoktam feltenni az érdeklődőnek, hogy gondolkodjon el rajta:

  • Vajon a könyvelő honnan tudhatná, hogy Ön merre járt pontosan?
  • A könyvelők klubja miért adta ki azt az állásfoglalást, hogy "a könyvelők ne vállalják át az útnyilvántartás elkészítését az ügyfelektől, de adjanak meg hozzá minden segítséget"?
  • Sokan még tankolási számlákkal sem rendelkeznek: itt még az ügyfél sem tudná megcsinálni cégautóra az útnyilvántartást, akkor milyen könyvelője van annak aki ennek ellenére is elkészíti? Mi alapján, ha még igénye sincs az ügyfelétől a számlák leadására?
  • Honnan tudja a könyvelő a hó végi kilométer óra állásokat amikor még a használók is lusták maguknak felírni?
  • Honnan tudja egy könyvelő, hogy ügyfele milyen ügyben járt az adott partnernél, esetleg, hogy az adott utat most magánútnak vagy cégesútnak kell felvenni?
  • Ha egy könyvelő meg tudná magától oldani az útnyilvántartást, akkor miért nem tudja minden könyvelő bevállalni ezt, miért keresnek a cégek (és a könyvelők egy része) útnyilvántartó programot, mi a francból élünk mi?

Utolsó beszélgetőpartnerem csak ennyit válaszolt: "Most megfogott. Beszédem lesz a könyvelőmmel."

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
24 995
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog