Hogyan élj, mielőtt meghalsz

Év elejével mindig azt veszem észre, hogy az emberek nagy reményekkel vágnak neki az új kihívásoknak, és ez így is van rendben.

Nem új, de valahogy ráakadtam Steve Jobs híres beszédére, és azt gondolom, hogy érdemes megnéznie annak is aki még nem ismeri, és ismétlésnek sem rossz, aki már látta.

Hasznos gondolatokat közöl az élethez, az üzlethez. (felirattal is le lehet játszani)

 
Kulcsgondolatok:

“I still love what I did.” Azaz még mindig szereti amit csinált. Igen, szeretni kell, belülről kell, hogy jöjjön az, amit adni akarsz az embereknek. Mert az érződik a terméken is.

“Sometimes life is going to hit you with the head with a brick. Don’t loose faith.” Azaz akkor se add fel, ha az élettől kapsz egy pofont. Nem az a vesztes aki földre kerül, hanem aki nem tud felállni.

“You have got to find what you love” Mindenkinek meg kell találni amit szeret csinálni. E nélkül nincs siker.

“If you haven’t found it yet keep looking and do not settle” Ha még nem találtad meg amit szerethetsz, de dőlj hátra amíg nincs meg.

Ami pedig az utolsó negyedben következik, azt nem lehet ide leírni – meg kell nézni.

Méltó lezárásként pedig “Stay hungry, stay foolish.”. Igazi vállalkozóknak szól, hogy mindig maradj éhes (a sikerre), és a saját életed éld!

Alapmű.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
24 995
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog