Dráma: kudarcba fulladt egy akciónk

Avagy tipikus esete annak, hogy “amikor kitaláltam, akkor jó ötletnek tűnt”. :)

Emlékszem, hogy kb. 28-szor ment el a szemem előtt egy impulzus (ottani értékesítési szokás) a nyaralásom alatt, mire 29.-szerre leesett: miért ne fordíthatnám le és alkalmazhatnám ezt az ötletet az én cégemben is?

Az a pillanat, az a megvilágosodás villámként járta át a testemet, azt hittem, hogy most váltottam meg a világot, és alig vártam már, hogy hazaérhessek és végre kipróbálhassam!

Amúgy mi a RoadRecord-nál nem sokat akciózzuk az útnyilvántartónkat, általában csak különleges eseményekkor, és azt is csak egy zárt csoportnak, mert nem akarok a diszkont kategóriába lecsúszni…

Így is tettem, pillanatok alatt leprogramoztam az ötletem és már ment is ki egy tesztcsoportnak, és vártam.

És vártam.

Aztán letelt a határidő is…

Akciós megrendelések száma: 0, azaz nulla! :(

index

Amúgy az ötlet az volt, hogy mindenki hozzon magával még 3 megrendelőt és így csomagban mindenki -75% kedvezményt kap, így én is pénzemnél vagyok, a megrendelők meg nagyon.

Még mindig azt mondom, hogy szuperül működhetett volna a dolog, de már előtte is féltem egy faktortól, ami később vissza is igazolta magát: az érintetteknek (visszajelzésük szerint) nem volt ilyen ismerősük. Vagy lusták voltak. Vagy ciki. Nem tudom.

Búsulunk?

Egyrészt igen, mert ez nem sikerült.

Másrészt nem, mert a biznisz az ilyen. Ugyanígy volt már sokkal, de sokkal több olyan ötletem is, ami viszont szépen működött.

Tanulság?

Mindig járj nyitott szemmel!

Ui: karira azért majd kitalálok valami jót! :)

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
24 995
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog