A nagyokos könyvelő saját munkatársát szívatja

Telefonban érdeklődőnk elmondta, hogy a cége számára használja a magánautóját és a cég könyvelője meghagyta Neki, hogy útnyilvántartást kell vezetnie, és már sorolta is, hogy mi kéne arra szerinte… tankolás, km óra állás, miegymás.

Állj!

Magánautó céges használatát nem útnyilvántartással, hanem kiküldetési rendelvénnyel kell elszámolni, amire teljesen más előírások vonatkoznak! – hívtam fel érdeklődőm figyelmét, és Ő már adta is – volna a könyvelőjét, hogy “egyeztessek vele akkor én”.

A háttérből csak annyit hallottam, hogy “nekem ne mondja meg senki, hogy mi kell az útnyilvántartásba, útnyilvántartás kell és kész!”

Tehát beszélni nem tudtam vele, de azért megüzentem, hogy értem én, hogy milyen okos és mindenható ott a könyvelő, de azért nyugodjon meg, hogy kiküldetési kell oda és nem útnyilvántartás – márcsak azért se alkalmazza az útnyilvántartást, mert Neki, mint magánszemélynek kell beköhögni az összes elmaradt cégautóadót utólag, ha majd évek múlva egy szép napon kiderül, hogy mégis nekem volt igazam, és érvénytelenítik az elszámolását.

images

“Hát ja, ilyen a mi cégünk” – zárta le önirónikusan jót nevetve magukon érdeklődőm – vele nevettem én is – szépen elköszöntünk, én pedig mindjárt dobtam is kukába az adatlapját…

Nem mindenkin lehet segíteni.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
24 995
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog