2018-tól tovább bővül a kiküldetési rendelvényt használók köre

2017. szeptember 26.

 

2018 január elsejétől fontos változások várhatóak a személyi jövedelemadóról szóló törvényben, mely módosítások tovább emelik a kiküldetési rendelvény alapján költségtérítést igénylők számát.

Kiküldetési rendelvénnyel költségtérítést eddig azon magánszemélyek igényelhettek, akik saját tulajdonban levő autójukat üzleti célra használják. Lehetőség volt továbbá a házastársuk tulajdonában levő autók költségelszámolására is.

Ezen változtat a törvénymódosítás, melynek következtében nemcsak házastárs, hanem közeli hozzátartozó gépkocsijának használata esetében is igényelhető a költségtérítés.

A közeli hozzátartozó alatt a Polgári Törvénykönyvben meghatározott személyek értendőek: lehet a házastárs, egyeneságbeli rokon, örökbefogadott, mostoha- és a nevelt gyermek, örökbefogadó-, mostoha- és nevelőszülő és testvér.

További változás törvénymódosítás következtében, hogy a saját tulajdonú gépjármű tulajdonjogát 2018-tól törzskönyvvel kell igazolni a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás befizetését igazoló szelvény helyett.

Hasonló bejegyzések

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
23 207
Olvasók száma
2024első számúüzleti influenszere